Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Wil je beleggen met een groot bedrag? Dan is vermogensbeheer misschien iets voor jou. Zoals het woord al aangeeft wordt een deel van je vermogen beheerd door een beleggingsspecialist. Hij of zij kent je persoonlijke situatie en je wensen en stemt de beleggingsstrategie hierop af.

Een vermogensbeheerder neemt je veel werk uit handen en komt met een passend vermogensadvies. Hierin zijn rendement, risico’s en kosten afgestemd op jouw situatie en wordt er maatwerk geleverd. Door de hoge minimale inleg is vermogensbeheer interessant voor grote vermogens.

Beleggers met een lager vermogen kunnen beter kiezen voor fondsbeleggen. De minimale inleg start bij € 20,- per maand. Hier kun je beleggingsfondsen vergelijken.

Door de persoonlijke aanpak is vermogensbeheer vaak duurder dan fondsbeleggen of zelf beleggen. Je krijgt dan ook een beleggingsadvies op maat. Net zoals bij fondsbeleggen, biedt het rendement bij vermogensbeheer geen garantie voor de toekomst. Het rendement kunnen we daarom onderling moeilijk met elkaar vergelijken

Om het vermogen te beheren wordt een percentage over het vermogen als kosten gerekend. Dit wordt de beheerfee genoemd.

De kosten zeggen slechts gedeeltelijk iets over de kwaliteit van een vermogensbeheerder. Het is daarom goed om vooraf duidelijke afspraken te maken over de dienstverlening. Dit voorkomt teleurstellingen.