Klantenbeoordeling 9.7/10

Crowdfunding

Investeer via een crowdfunding platform rechtstreeks in ondernemingen en zorg voor een hoger rendement op je vermogen. Beleg in interessante projecten met een grote groep investeerders op basis van risico en rendement door middel van crowdfunding.

Niets gevonden

Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Misschien kun je er naar zoeken.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is letterlijk vertaald het inzamelen van kapitaal onder het publiek. Door de komst van internet en social networks is het mogelijk om zelfstandig geld op te halen uit de markt. Hierdoor kun je dus zelfstandig je droomproject of investering financieren.

Crowdfunding is ontstaan in Amerika en richtte zich in het begin voornamelijk op de creatieve sector,  de muziek –en filmindustrie. Hier werden nieuwe projecten eenvoudig en rechtstreeks gefinancierd zonder tussenkomst van de financiële sector.

Inmiddels zijn er ook initiatieven in Nederland opgestart. Dit betreft nog maar een relatief klein aandeel van de totale markt voor bedrijfsfinanciering.

Er zijn daarnaast andere initiatieven die niet gericht zijn op rendement maar op sponsoring en donaties voor goede doelen. Consumenten kunnen zo snel en rechtstreeks hun doel onder aandacht brengen en zo kapitaal verzamelen.

Particulier geld lenen via crowdfunding

Waar er normaal rechtstreeks bij een bank geld geleend wordt, wordt er bij crowdfunding rechtstreeks geld opgehaald bij particulieren.

Zo kun je als particulier zelf bepalen waar je je geld in investeert en zet je de banken buiten spel.

Hier zitten natuurlijk ook risico’s aan verbonden. Normaal beheerd en beoordeeld de bank de risico’s van een financieringsvoorstel. Nu dien je dit zelf te beoordelen en in te schatten in combinatie met het bijbehorend aangeboden rendement.

Een crowdfund platform kiezen

Een crowdfunding platform registreert de diverse beschikbare projecten waarop ingeschreven kan worden. Een investeerder kan zo zelf bepalen welke projecten geloofwaardig zijn om te investeren.  De geldvragers kunnen hun project presenteren. Hierop kunnen investeerders zich inschrijven. Bij het bereiken van het totale gewenste bedrag kan het project van start.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct