Klantenbeoordeling 10.0/10
Let op! Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet vergelijken en aanvragen

Met een doorlopend krediet heb je altijd extra bestedingsruimte: je bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en je betaalt enkel rente over het geld dat je gebruikt. Ook kun je extra geld opnemen tot een afgesproken kredietlimiet.

Maatschappij
Product
Rente
Vandaag bijgewerkt
Doorlopend krediet
10,90%

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Doorlopend krediet betekenis

Wat is een doorlopend krediet?

Met een doorlopend krediet heb je extra bestedingsruimte. Samen met de kredietverstrekker wordt een kredietlimiet afgesproken. Je mag vervolgens geld opnemen tot deze kredietlimiet. Deze leenvorm is ideaal om onverwachte uitgaven te bekostigen. Je leent met deze flexibele lening niet meer dan nodig is.

Bij een doorlopend krediet:

  • heb je flexibiliteit.
  • spreek je een limiet af met je kredietverstrekker die past bij jouw situatie.
  • neem je geld op tot aan deze limiet (volgens de voorwaarden).
  • mag je extra geld aflossen en dit geld ook weer opnemen (tot aan de afgesproken limiet). Dit zonder hier boeterente over te betalen.

Voor wie is een doorlopend krediet interessant?

Een doorlopend krediet is interessant voor jou als je:

  • niet precies weet hoeveel je wenst te lenen (bijvoorbeeld voor de studie van je kinderen, voor een verbouwing,…).
  • minimaal 21 jaar en maximaal 66 jaar oud bent.
  • regelmatig geld nodig hebt.
  • regelmatig extra geld kunt terugbetalen.

Als je op zoek bent naar een vaste looptijd met een vaste rente is deze leenvorm niet geschikt voor jou en kies je beter voor een persoonlijke lening. Ook als je geld wenst te lenen voor een specifiek doel (een nieuwe auto of keuken), is het beter om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Goedkoop doorlopend krediet

De goedkoopste doorlopende lening vind je op FX. De rentes van alle kredietverstrekkers, zoals banken en kredietmaatschappijen staan online. Je kunt deze eenvoudig vergelijken. Op de site van de kredietverstrekkers kun je de lening met de laagste rente direct aan te vragen.

Uiteraard is de rente belangrijk, maar een voordelige lening moet ook passende voorwaarden hebben. Daarom is het verstandig om een leenofferte op maat aan te vragen. Ga naar de site van de voordeligste aanbieder en vul de vragen van deze aanbieder in. De aanbieder ontvangt graag je persoonlijke gegevens. Daarbij is deze geïnteresseerd in de samenstelling van je gezin, je inkomen, je vaste lasten en een eventuele BKR-registratie.

Neem de tijd om deze gegevens in te vullen. Alleen met een persoonlijke offerte op maat is te bepalen of de lening voordelig en goed is.

Rente vergelijken

Variabele rente

De rente van een doorlopend krediet is variabel. Dat wil zeggen dat de rente steeds kan veranderen. Gedurende de looptijd is het krediet geheel of deels op te nemen en af te lossen. Je betaalt alleen rente over het openstaande leenbedrag.

De rentestanden van alle doorlopende kredieten staan online. Je kunt deze rentes eenvoudig met elkaar vergelijken. Het vinden van de goedkoopste lening is daarmee eenvoudig. Deze is daarna aan te vragen bij de kredietverstrekkers zelf.

Doorlopend krediet ING

Het is helaas niet mogelijk om via FX.NL een doorlopend krediet van ING aan te vragen. Wel kan je rentes van andere banken vergelijken, zodat je toch het krediet vindt dat bij je past.

Doorlopend krediet Rabobank

Via FX.NL is het niet mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten van Rabobank. Wel tonen we de rentes van Rabobank. Bij andere kredietverstrekkers vind je een lagere rente dan Rabobank, dus het is de moeite om te vergelijken!

Doorlopend krediet ABN-AMRO

Helaas is ABN AMRO gestopt met het verstrekken van nieuwe doorlopende kredieten. Je kunt nog wel bij de bank terecht voor een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet oversluiten

Waarom zou je je lening oversluiten?

Het kan een voordeel opleveren om een doorlopend krediet over te sluiten. Bij het oversluiten sluit je een nieuwe goedkopere lening af. Met deze nieuwe lening los je de oude, te dure, lening in één keer af. Bij het oversluiten van een doorlopend krediet kunnen de voorwaarden ook opnieuw worden vastgelegd.

Leenvorm wijzigen naar een persoonlijke lening

Wil je je doorlopend krediet overzetten naar een persoonlijke lening? Dan ben je bij FX.NL aan het juiste adres! We bieden voor beide leenvormen de scherpste rentes. Waarom zou je van leenvorm veranderen? Het oversluiten naar een persoonlijke lening kan een goede zet zijn, aangezien het rentepercentage voor een persoonlijke lening veelal lager ligt dan dit van een doorlopend krediet. Je kan deze lening ook boetevrij aflossen wanneer u maar wilt en dit rentepercentage staat voor de rest van de looptijd vast. Bekijk hier de rentes voor een persoonlijke lening en maak snel je keuze!

Normen doorlopend kredieten aangescherpt

De mogelijkheid om geld te lenen met een doorlopend krediet is het afgelopen jaar minder ruim geworden.

Niet meer ‘oneindig’ geld lenen

Als eerste is de maximale looptijd van doorlopend kredieten beperkt tot 15 jaar. Je kunt dus niet meer ‘oneindig’ geld opnemen tot aan het afgesproken kredietlimiet. Voorheen was de looptijd van deze leenvorm variabel, waardoor reeds afgeloste bedragen weer opnieuw konden worden opgenomen.

Ook wordt regelmatig gecontroleerd of het openstaande leenbedrag nog wel past bij de financiële situatie van de klant. Als de klant in de problemen dreig te komen, kan in het uiterste geval heropnames worden geblokkeerd.

Deze maatregelen komen van de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) en moeten ervoor zorgen dat doorlopende kredieten worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk als extra bestedingslimiet. Dit betekent kleine bedragen voor een korte periode.

Een aantal kredietverstrekkers gaat nog een stap verder

Een aantal kredietverstrekkers gaat nog een stap verder en maximeert het leenbedrag en de termijn waarin je geld kunt opnemen. Daarnaast kan een aflosverplichting gelden.

Doorlopende kredieten liggen al een tijdje onder het vergrootglas van consumentenorganisaties. Klanten betalen soms een hoge rente terwijl overstappen naar een andere kredietverstrekker niet mogelijk is.

Door alle negatieve aandacht voor deze leenvorm zijn een aantal geldverstrekkers gestopt met dit product. Bij ABN AMRO, Findio, Interbank en BNP Paribas kun je geen nieuw doorlopend krediet meer sluiten of geld opnemen.

Oplossing als jouw doorlopend krediet stopt

Hierdoor zit een groep klanten met een doorlopend krediet waar ze niets mee kunnen en betalen dus onnodig te veel. Voor hen hebben we 2 oplossingen.

  • Sluit dan je lening over naar een doorlopend krediet in bovenstaande vergelijking. Je kunt dan weer gebruik maken van de opname mogelijkheid.
  • Is geld opnemen niet meer nodig, sluit dan je lening over naar een persoonlijke lening. Je krijgt dan zekerheid en een voordeliger product.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct