Klantenbeoordeling 9.7/10

Sim-only abonnementen

De goedkoopste Sim-only abonnementen vind je hier. Vergelijk alle aanbieders en sluit je nieuwe mobiele abonnement direct online af.

Sim-only abonnementen vergelijken

Het kan zo zijn dat je huidige mobiel eigenlijk nog prima werkt en je geen geld wilt investeren in een nieuwe telefoon. Dan is een Sim-only abonnement de ideale keuze voor jou. Maar wat kan je met Sim-only? En hoe werkt een Sim-only abonnement nu eigenlijk? Allemaal vragen die handig zijn om iets meer over te weten.

Wat kan je met Sim-only?

Sim-only is een mobiel abonnement maar dan zonder telefoon, je ontvangt alleen een nieuwe simkaart. Deze simkaart plaats je in je huidige toestel. Je kunt zo voor een vast laag bedrag bellen, sms’en internetten. Daarnaast bespaar je ook nog eens kosten omdat je tijdens je abonnementsperiode geen telefoon af hoeft te betalen. Dat is nog eens voordelig! Via onze handige tool hierboven kun je verschillende Sim-only abonnementen met elkaar vergelijken, zo kies je er altijd eentje uit die bij jou past.

Voordelen van Sim-only

1. De telefoonkosten zijn laag, je hebt namelijk geen telefoon die je moet afbetalen.

2. Je hebt de vrijheid om te kunnen wisselen van telefoon.

3. Je krijgt geen BKR-registratie.

Nadelen van Sim-only

1. Goedkope Sim-only providers bieden vaak geen snel internet. Je betaald dan extra voor 4G

2. Wanneer je de allernieuwste telefoon wilt, moet je in één keer veel geld neerleggen.

3. Wanneer je telefoon kapot gaat heb je geen recht op een leentoestel.

Sim-only versus Prepaid

Er ontstaat nog wel eens verwarring dat Sim-only hetzelfde zou zijn als Prepaid. Het klopt inderdaad dat je bij beide zelf een telefoon moet regelen. Maar bij prepaid koop je vooraf zelf tegoed om te kunnen bellen, sms’en of internetten. Bij Sim-only gaat het echt om een abonnement, waarbij je maandelijks abonnementskosten betaald.

Hoe sluit je een Sim-only abonnement af?

In deze vier simpele stappen sluit je een Sim-only abonnement af.

Stap 1. Bestel een Sim-only abonnement bij de provider die bij jou past

Stap 2. Je ontvangt de nieuwe simkaart

Stap 3. Plaats de nieuwe simkaart in je huidige telefoon

Stap 4. Je kunt meteen beginnen met goedkoop sms-en, bellen en internetten

Een simlockvrije telefoon is noodzakelijk

Bij een Sim-only abonnement is een simlockvrije telefoon noodzakelijk. De meeste telefoons zijn al simlockvrij, maar wanneer je een oudere telefoon hebt is het toch verstandig dit eventjes te checken.

Nummerbehoud bij Sim-only

Ook bij een Sim-only abonnement is het mogelijk je huidige nummer te behouden. Dit kun je aangeven bij het bestellen van je Sim-only abonnement. Het is goed om te weten dat nummerbehoud alleen mogelijk is bij Nederlandse nummers.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct