Zorgverzekering voor 2017 kiezen?

Kies bij het vergelijken van de zorgverzekering voor het gewenste eigen risico. Je ziet dan direct welke zorgverzekeraar in 2017 de laagste zorgpremie biedt.

Maatschappij ProductTarief 
DSW Basisverzekering € 75,75

Vergelijk alle zorgverzekeraars op FX.nl. In bovenstaand overzicht vergelijkt de premie, eigen risico en aanvullende verzekeringen van alle zorgverzekeringen in 2017. Zo vind je gegarandeerd de laagste premie voor de zorgverzekering die bij je past.

Goede aanbieding gevonden? Dan brengen we je rechtstreeks in contact met de zorgverzekeraar waar je zorgverzekering van je keuze direct online kunt afsluiten. Zorg dat je ook in 2017 niet te veel betaalt voor je zorgverzekering door eerste alle verzekeraars te vergelijken.

De zorgpremie voor 2017 wordt in november door de verzekeraars bekend gemaakt. Daarna heb je  tot 1 januari de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Tot 1 februari kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het aan jou om te kijken of je huidige zorgverzekering nog voldoet en of je een betere zorgpremie kunt krijgen.

Hoe krijg je in 2017 de beste premie? Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een eigen risico en een aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht. Vervolgens kies je zelf hoeveel eigen risico je wilt nemen (minimaal € 385,-) en of je aanvullende zorg nodig hebt. Op basis hiervan vergelijk je de aanbiedingen van zorgverzekeraars. Vind de beste zorgpremie aan de hand van jouw keuzes.

Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een eigen risico en een aanvullende verzekering.

Basisverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering voor zorg af te sluiten. Dit basispakket bevat de standaard zorg door onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Wat er precies in de basisverzekering zit, wordt elk jaar door de overheid vastgesteld.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag tot waar je de zorg uit het basis pakket zelf moet betalen voordat de zorgverzekering gaat uitkeren. Het verplichte eigen risico wordt door de overheid vastgesteld en is voor 2017 is € 385,-. Je kunt van dit bedrag afwijken door het eigen risico te verhogen. Je neemt dan meer risico, waardoor je zorgpremie lager wordt. De kosten voor huisarts en verloskundige- en kraamzorg vallen buiten het eigen risico en worden altijd vergoed.