Klantenbeoordeling 8.2/10

Pensioenbeleggen

Sparen voor je pensioen? Wil je gaan sparen voor later door je vermogen te laten beheren door professionals? Dan is pensioenbeleggen een goede optie. Zet eenmalig of maandelijks geld opzij en spaar (fiscaal vriendelijk) voor een extra aanvulling op je pensioen.

Maatschappij
  • Specialist op het gebied van aanvullend pensioenopbouw
  • Passief indexbeleggen met belastingvoordelen
  • Slimme modelportefeuilles samengesteld door experts
  • Automatisch inleggen, risicoafbouw en herbalanceren
  • Hoge historische rendementen
  • Zeer lage kosten

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Zelf sparen voor je pensioen

De meeste Nederlanders zijn niet bezig met hun pensioen. Het is dan ook vaak iets wat ver in de toekomst ligt. Maar wist je dat de pensioenuitkeringen steeds meer versoberd worden?

De afgelopen jaren hebben meerdere pensioenfondsen en verzekeraars hun uitkeringen bevroren of aangepast van eindloon naar middelloon. Hiermee wordt de aanleiding om zelf vermogen op te bouwen groter.

Start nu met pensioensparen

Neem het heft in eigen hand en begin zelf met het sparen voor je pensioen. Bouw vermogen op om eerder te kunnen stoppen met werken of om de uitkering na pensioendatum te verhogen.

Daarbij geldt: hoe eerder je start met pensioen opbouwen, des te lager de inleg om tot het gewenste doelkapitaal op pensioendatum te komen.

Beleggen is hierin de meest geschikte vorm. Dit doordat de beleggingshorizon (normaal gesproken) lang is dus de risco’s goed gespreid kunne worden en een hoger rendement gerealiseerd kan worden.

Pensioen aanvullen voor later

Iedereen kan starten met sparen voor aanvulling op je pensioen voor later, maar niet iedereen komt in aanmerking om fiscaal vriendelijk pensioen op te bouwen.

Wanneer kom ik in aanmerking fiscaal vriendelijk pensioensparen?

Als je jaarruimte hebt is het mogelijk om in box 1 fiscaal gunstig vermogen op te bouwen. Dit wordt ook wel een lijfrente genoemd. Over dit opgebouwde vermogen in box 1 hoeft er namelijk geen vermogensrendementsheffing betaald te worden.

Verder is de jaarlijkse inleg aftrekbaar van je belastbaar inkomen, aangezien dit uitgesteld (belast) inkomen is voor later. Hiermee creëer je een voordeel doordat de aftrek op dit moment mogelijk is tegen een hoger belastingtarief dan dat je straks gepensioneerd bent.

Heb je geen fiscale ruimte dan kun je in box 3 vermogen opbouwen. Hierover dient er wel boven de drempel jaarlijks vermogensrendementsheffing betaald te worden.

Pensioenpijlers in Nederland

Een pensioen kan in Nederland kan op 3 manieren opgebouwd worden. Dit worden ook wel de 3 pijlers genoemd en vormen de basis van de pensioenopbouw in Nederland.

Wat zijn de pensioenpijlers van Nederland?

Onderstaand een opsomming en uitleg van de 3 pensioenpijlers:

  1. Pijler basispensioen via de overheid: als je in Nederland woonachtig of werkzaam bent bouw je vanaf je 15de jaar AOW op. Je bouwt elk jaar een deel van je AOW op die op einddatum maandelijks tot uitkering komt (AOW datum op dit moment 67 jaar en 3 maanden). Hierin wordt gebruik gemaakt van het omslagstelsel. Dit wil zeggen dat diegene die werken de AOW betalen via het belastingsysteem van diegene die deze uitkering ontvangen. De uitkering is niet afhankelijk van inkomen of vermogen van en bedraagt €1173 per maand (alleenstaand per 2018).
  2. Pijler pensioen via de werkgever: als je in loondienst bent bieden de meeste werkgevers de mogelijkheid om een pensioen op te bouwen in een pensioenfonds. In dit pensioenfonds wordt maandelijks een storting door werkgever en werknemer gedaan waarmee je als werknemer voor de toekomst een pensioenaanspraak krijgt. Deze aanspraak en pensioenuitkering is aanvullend op de eerste pijler en afhankelijk van de opgebouwde waarde en dienstjaren.
  3. Pijler eigen vrijwillige pensioenopbouw: het is in bepaalde situaties mogelijk om op persoonlijke titel een aanvullend pensioen op te bouwen. Als je hiervoor in aanmerking komt kunt je fiscaal gunstig vermogen opbouwen die je periodiek tot uitkering kunt laten komen zodra je de pensioenleeftijd bereikt hebt.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct