Klantenbeoordeling 9.7/10
Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto? Bij het kopen van een auto moet er ineens veel geld worden betaald. Je kunt deze aankoop eerder doen met behulp van een ”autofinanciering’’.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Wil jij geld lenen voor een auto?

De goedkoopste autofinancieringen staan op FX. Deze zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken. Hieronder staat alle informatie over het financieren van een auto:

Bereken hier uw autolening

Alle informatie

Soorten autofinancieringen

De lening voor de aankoop van een auto is meestal een persoonlijke lening. Bij deze leenvorm staat het leenbedrag direct op je rekening. Je kunt vervolgens direct een auto aanschaffen.

Je spreekt samen met de bank een looptijd af en een rentepercentage. Je betaalt vervolgens maandelijks een deel aan aflossing en een deel aan rente. De maandlasten zijn bij een persoonlijke lening iedere maand even hoog en de rente van een persoonlijke lening staat vast. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij geld lenen voor een auto.

Geld lenen voor een auto: is dat verstandig?

Je auto is misschien onmisbaar. Je hebt deze misschien nodig om naar het werk te gaan. Het kan zijn dat er even geen geld is om een auto te betalen. Dan kan een lening de oplossing zijn.

Je ontvangt dan namelijk het complete bedrag om een auto te kunnen betalen. Maar is het verstandig om geld te lenen voor de aanschaf van een auto?

Graag geven we tips om geld te lenen voor een auto:

Verantwoord geld lenen voor een auto

Leen nooit meer dan nodig. Geld lenen kost namelijk geld. Daarbij is een auto geen investering. De waarde van een auto daalt namelijk relatief snel. Als een auto onmisbaar is, kan een verantwoorde lening toch een goede oplossing zijn.

Looptijd kiezen

Kies een looptijd die overeenkomt met de jaren die je in de auto gaat rijden. Hiermee voorkom je dat de auto al is afgeschreven en nog aan het betalen bent aan de lening.

Vergelijk alle rentes

Vergelijk alle rentes met elkaar. De enige manier om een goede lening te vinden, is door deze met elkaar te vergelijken. Op FX staan de rentes van alle kredietverstrekkers. De goedkoopste autolening is eenvoudig te vinden en aan te vragen bij de geldverstrekker.

Autoverzekering

Kies voor een uitgebreide autoverzekering. Je kunt daarmee voorkomen dat bij een ongeluk dat de auto verloren is, terwijl de lening nog loopt.

Goedkoop geld lenen voor een auto

De goedkoopste autolening is snel en eenvoudig te vinden. In ons overzicht staan alle rentetarieven. Klik op een geldverstrekker om een uitgebreide berekening te maken en eventueel een offerte op te vragen. Daarnaast kun je diverse andere leenbedragen vergelijken.

Autodealers bieden ook financieringen aan bij de aankoop van een auto. Uit onderzoek van FX.nl blijkt dat deze autoleningen van dealers vaak duurder zijn dan de reguliere financieringsmaatschappijen. Daarnaast combineren autodealers deze soms leningen met extra producten onderhouds- en garantiecontracten. Het loont dus om autoleningen te vergelijken voordat je je handtekening zet.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct