Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Vergelijk eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's) op basis van premies en voorwaarden.

Vergelijking premie overlijdensrisicoverzekering

Vergelijk eenvoudig bij diverse verzekerde bedragen de bijbehorende overlijdensrisicopremie op basis van vaste uitgangspunten en vraag vrijblijvend meer informatie aan.
Verzekeraar € 100.000,- € 200.000,- € 300.000,- Bereken
8,95 14,80 19,54
Info >
5,28 9,14 12,80
Info >
5,57 10,04 14,52
Info >
10,26 13,18 16,08
Info >

 

Vergelijking voorwaarden overlijdensrisicoverzekering

Vergelijk de verschillende voorwaarden bij onderstaande verzekeraars en maak snel en eenvoudig een vrijblijvende premieberekening. De genoemde kosten hierin betreffen de eenmalige afsluitkosten vanuit de verzekeraar.
Verzekeraar Looptijd Premie Max. bedrag Kosten Bereken
Max. 30j Var 2.000.000 69
Bereken >
Max. 40j Vast 500.000 75
Bereken >
Tot leeftijd 75j Vast 1.000.000 10,50
Bereken >
Max. 40j Vast 2.450.000 99
Bereken >

Op zoek naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering? Vergelijk overlijdingsrisicoverzekeringen van geselecteerde verzekeringsmaatschappijen en kies zelf de laagste premie en de beste voorwaarden.

Met onze service kies je voor een overlijdensrisicoverzekering die bij je past. Je kunt de verzekering naar wens uitzoeken. Vervolgens ontvang je de offerte met het beste aanbod.  

Heb je al een lopende overlijdensrisicoverzekering, bijvoorbeeld bij je hypotheek? Controleer dan regelmatig of je nog de laagste premie hebt. Zie je een beter aanbod, dan kun je de verzekering oversluiten naar een andere verzekeraar.

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het risico dat iemand komt te overlijden. Wanneer de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt, dan wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaande(n).

Een overlijdensrisicoverzekering is nodig wanneer je verwacht dat nabestaanden financieel in de problemen komen, bijvoorbeeld als de kostwinner overlijdt. Ook is de verzekering in veel gevallen verplicht bij de hypotheek. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat de nabestaande(n) in het huis kunnen blijven wonen. In de volksmond wordt de overlijdensrisicoverzekering daarom ook wel nabestaandenverzekering genoemd.

De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van je leeftijd en levensstijl (bijvoorbeeld rookgedrag en gewicht/lengte). Met onze vergelijker kies je de laagste premie voor je overlijdensrisicoverzekering.    

De te betalen premie voor een overlijdensricisoverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal vaste factoren die bij elke verzekeraar gebruikt worden.

Verzekerd kapitaal

Welk bedrag wil je verzekerd hebben wanneer je onverhoopt overlijdt?
Dit bedrag wordt aangewend voor bijvoorbeeld de inlossing van (een deel) de hypotheek, maar kan ook aangewend worden om je nabestaande(n) goed verzorgd achter te laten.

Er zijn een 3-tal varianten die bepalen hoe het verzekerd kapitaal gedurende de looptijd wel of niet verandert:

 • Gelijkblijvend kapitaal: tijdens de gehele verzekerde looptijd blijft het verzekerd kapitaal gelijk
 • Annuïtair dalend kapitaal: tijdens de verzekerde looptijd daalt het verzekerd kapitaal anuïtair en loopt dit bijvoorbeeld gelijk met de daling van de hypotheekschuld
 • Lineair dalend kapitaal: tijdens de verzekerde looptijd daalt het verzekerd kapitaal lineair, dit wil zeggen met een vast bedrag per maand

Geboortedatum

De geboortedatum is mede bepalend voor een verzekeraar om het risico te kunnen inschatten dat je overlijdt tijdens de verzekerde periode. Hiervoor gebruiken de verzekeraars zogenoemde sterftetabellen om dit risico door te rekenen en te vertalen naar een verzekeringspremie.

Looptijd verzekering

Hoe lang wil je verzekerd zijn tegen overlijden?
Als het einde van de looptijd van de verzekering is bereikt zal deze niet meer uitkeren.

Gezondheid

Los van bovenstaande vaste criteria zal de verzekeraar op basis van een gezondheidsverklaring en eventuele aanvullende medische keuring bepalen of er bijzondere omstandigheden zijn in de persoonlijke situatie die een premieverhogend effect hebben.

Hierin wordt er standaard een opslag in de premie voor 'rokers' berekend, die door elke verzekeraar wordt toegepast, hierin wordt er maximaal 2 jaar teruggekeken.

We vergelijken en tonen onafhankelijk overlijdenrisicoverzekeringen van de volgende partijen:

 • Centraal Beheer
 • FBTO
 • Dela
 • Reaal
 • Aegon

We ontvangen van deze partijen een vergoeding wanneer er een overeenkomst tot stand komt.

Voor de premieberekening vergelijking hebben we de volgende uitgangspunten gebruikt:

 • Geboortedatum 1-1-1990
 • Looptijd 30 jaar
 • Variant gelijkblijvend
 • Niet rokend afgelopen 2 jaar
 • Ingangsdatum verzekering 01-09-2019

Voor een individuele berekening kan er vrijblijvend een premieberekening uitgevoerd worden bij de verschillende verzekeraars.

Afsluitkosten ORV

Verzekeraars rekenen eenmalige afsluitkosten voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Deze kosten zijn ze verplicht om in rekening te brengen voor de distributie van deze verzekering aan de consument.
In onze vergelijkingstabel hebben we deze kosten opgenomen. Hiermee kun je de verschillende aanbieders eenvoudig hierop vergelijken.

Advieskosten ORV

De kosten die de verzekeraar in rekening brengen betreft het daadwerkelijk afslutien van de verzekering. Hierin geeft de verzekeraar zelf geen advies, maar ben je als consument zelf verantwoordelijjk in de keuzes die je maakt op basis van execution-only.
Wil je daarnaast ook geadviseerd worden zullen hier aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

Hiervoor kan een financieel adviseur geraadpleegd worden. De adviseur zal samen met je de wensen en doelstellingen in kaart kan brengen en op basis hiervan een persoonlijk advies uitbrengen.
Afhankelijk van de werkzaamheden en uren die dit kost zullen er kosten in rekening gebracht worden.

Factoren die hierin bepalend zijn:

 • Verzekering wel of niet verpand aan de hypotheek
 • 1 of 2 verzekerde(n)
 • 1 of 2 polissen