Klantenbeoordeling 8.2/10

Spaarrekening kind

Vergelijk hier alle spaarrekeningen die je kan openen voor je kind of kleinkind. Vaak met een iets hogere rente en een presentje voor de kleine. Bekijk het actuele aanbod voor jeugdsparen.

Maatschappij
Product
Land
Rente
Vandaag bijgewerkt
Jongerenspaarrekening
Nederland
2,25%

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Spaarrekeningen voor kind vergelijken

Veel banken bieden spaarrekeningen speciaal voor kinderen. Slechts een handvol banken biedt daadwerkelijk een hogere spaarrente voor een kinderspaarrekening. In bovenstaand overzicht vergelijken we spaarrekeningen voor een kind met een hoger rendement.

Banken die niet vermeld worden kunnen wel degelijk een spaarrekening voor kinderen aanbieden. Deze spaarrekeningen onderscheiden zich (qua rente) nauwelijks van de reguliere spaarrekening, behalve dat kinderen een welkomstcadeautje krijgen.

Spaarrekening voor kind openen

Natuurlijk open je niet alleen voor de spaarrente een spaarrekening voor je kind. Door een spaarrekening te openen leer je je kind al vroeg dat sparen belangrijk is. Jong geleerd is oud gedaan, ook als het op geld aankomt. Dit kan al, spelenderwijs, vanaf het moment dat kinderen leren rekenen.

Naast het openen van een spaarrekening, moet sparen voor het kind vooral leuk zijn. Bekijk regelmatig samen met je kind het rekeningoverzicht. Of koop een leuke spaarpot waarbij je kind kan zien hoeveel al is gespaard. Dit motiveert om meer te sparen. Lees meer over financieel opvoeden bij het NIBUD.

Voorwaarden jeugdspaarrekening

Aan een jeugdspaarrekening zijn extra voorwaarden verbonden:

  • Leeftijd: Je kunt maar tot een bepaalde leeftijd jeugdsparen. De maximale leeftijd ligt tussen 12 jaar en 18 jaar.
  • Zeggenschap: sommige jeugdspaarrekeningen kennen een BEM-clausule. Dit betekent dat het spaargeld, ongeacht de tenaamstelling, wordt beheerd door de ouders.

Spaarrekening voor kleinkind

Bij het openen van een spaarrekening voor een kleinkind, moet je met een aantal zaken rekening houden.

  • Als grootouder heb je toestemming nodig om een spaarrekening voor je kleinkind te openen.
  • De tenaamstelling op de spaarrekening van het kleinkind bepaalt wie zeggenschap heeft over het spaargeld.
  • Het spaargeld op de spaarrekening wordt tot de 18de verjaardag van het kleinkind bij het vermogen van de ouder geteld.

Alternatieven van jeugdsparen

Een kinderspaarrekening is niet de enige manier om een hoger rendement voor het spaargeld van je kind te krijgen.

Tips voor sparen voor kind of kleinkind

Wie gaat sparen voor zijn of haar kind of kleinkind moet een aantal beslissingen nemen. Waar gaat mijn kind sparen, wat wordt de tenaamstelling, hoe zit het met de belasting en hoeveel moet ik sparen voor het kind. Tips voor sparen voor kind of kleinkind.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct