Klantenbeoordeling 10.0/10
Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen

Goedkoop geld lenen doe je op FX.nl. Vergelijk alle aanbieders en sluit online een lening af. Tip: vraag meerdere offertes aan en kies zelf het beste aanbod.

We werken samen met meerdere aanbieders, waardoor je vaak goedkoper geld kan lenen. Hier vind je een overzicht voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Lees hoe deze vergelijking tot stand komt.

Geld lenen: snel, goedkoop en online

Geld lenen start bij FX.nl. We vergelijken alle kredietverstrekkers in Nederland voor de laagste rente en de beste voorwaarden bij geld lenen.

Goedkoop geld lenen

Maar welke lening is het goedkoopst? Om een voordelige lening af te kunnen sluiten is vergelijken belangrijk. In bovenstaand overzicht zie je de goedkoopste leningen van dit moment. De leenrente bepaalt hoe goedkoop je lening is. Met een lage rente kun je dus goedkoop geld lenen.

Snel geld lenen

Wie een lening afsluit, wil snel over het geld beschikken. Bij FX.NL kun je snel geld lenen. Een aanvraag kost je maar 10 minuten. Je sluit de lening direct bij de aanbieder. Vaak ontvang je binnen 24 uur de offerte. Om snel geld te lenen dien je de volgende documenten en gegevens bij de hand te houden:

 • Hoeveel wil je lenen?
 • Een loonstrook met je inkomen
 • Geldig legitimatiebewijs
 • Bankafschrift met bijschrijving inkomen en afschrijving woonlasten

Online geld lenen

Geld lenen kan tegenwoordig volledig online. Via deze website vergelijk je alle aanbieders in Nederland. De aanvraag voor de lening doe je vervolgens online bij de aanbieder. Je geeft je gegevens digitaal door en de benodigde documenten kun je eenvoudig uploaden of e-mailen. Vervolgens ontvang je de offerte in je mailbox.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Voor geld lenen kun je kiezen voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Zo kies je de lening die bij je past.

Geld lenen met doorlopend krediet

Wil je geld lenen voor extra bestedingsruimte? Kies dan voor een doorlopend krediet. Je kunt dan geld lenen en aflossen wanneer het jou uitkomt. Samen met de kredietverstrekker spreek je een limiet af tot waar je geld kunt lenen.

Geld lenen met persoonlijke lening

Wil je geld lenen voor een eenmalige aankoop? Kies dan voor een persoonlijke lening. Je spreekt dan een periode af waarin de lening wordt terugbetaald. Ook de rente bij een persoonlijke lening staat vast gedurende de looptijd. Je kunt met een persoonlijke lening geld lenen voor een verbouwing.

Deze leenvorm wordt ook gebruikt om een auto te financieren. Ook autoleningen vergelijk je eenvoudig op FX.nl

Of kies voor zakelijk lenen

Ben je op zoek naar een bedrijfslening om je werkkapitaal snel te vergroten? Bekijk hier de aanbieders voor een zakelijke lening.

Lening oversluiten

Heb je een lopende lening? Dan is de kans groot dat je hierop kunt besparen. Geld lenen is namelijk de afgelopen jaren goedkoper geworden. Via FX.NL kun je je oude lening eenvoudig oversluiten naar een andere kredietmaatschappij met een lagere leenrente. Daarnaast krijgen ook de voorwaarden van je lening een update.

Lening oversluiten is veelal gratis

Anders dan het oversluiten van de hypotheek, is een lening oversluiten veelal gratis. Dat is altijd het geval bij een doorlopend krediet. Bij het oversluiten van een persoonlijke lening kan een vergoeding gerekend worden. Dit is maximaal 1% van het openstaande leenbedrag. Vergeleken met de boeterente bij een hypotheek is dit beperkt. Daarnaast betaal je voor de nieuwe lening geen afsluitkosten.

Meerdere leningen samenvoegen en oversluiten

Ook bij meerdere kleine leningen kan oversluiten een besparing opleveren. Daarnaast is het overzichtelijk om al je leningen bij 1 maatschappij onder te brengen. Rood staan, postorder-kredieten en credit cards zijn dure leenvormen. Ook deze kun je oversluiten naar een consumptief krediet. Geld lenen kan ook voor jou goedkoper.

Lening aanvragen

Wil je een lening aanvragen? Dan ben je op de juiste plek. Bij FX.NL is een leningaanvraag snel en eenvoudig. Je start met een vergelijking van alle aanbieders in Nederland. Zo kan je geld lenen bij ING, Rabobank of ABN-AMRO. Vervolgens kun je de lening van je keuze direct bij de aanbieder aanvragen. Vervolgens ontvang je de offerte met de voorgestelde rente en voorwaarden voor de lening. Om de lening aanvraag af te ronden stuur je de getekende offerte. Daarna ontvang je het gevraagde geld op je rekening. Vaak al binnen 24 uur. Een lening aanvragen was nog nooit zo eenvoudig.

Leningen vergelijken

We vergelijken leningen 100% onafhankelijk. Dit betekent dat de laagste leenrente bovenaan in de vergelijking staat. Daarnaast is het belangrijk om ook de voorwaarden te vergelijken. We raden daarom aan om bij verschillende kredietverstrekkers een offerte op te vragen. Dit is gratis en verplicht je tot niets. Let bij het vergelijken van de offertes op de volgende punten:

 • Vergelijk naast de rente ook de totale kosten op het einde van de looptijd.
 • U moet de lening comfortabel en altijd kunnen aflossen.
 • Vergelijk ook eventuele aanvullende verzekeringen en dekking.

Lening afsluiten: de afspraken

Een lening afsluiten gaat gepaard met een aantal afspraken. Dit zijn je belangrijkste rechten en plichten bij een lening.

Plichten bij afsluiten lening

 • Bij een lening afsluiten hoort de plicht om deze af te betalen.
 • Bij het afsluiten van de lening spreek je de aflostermijn rente en voorwaarden af.
 • Uiteraard kom je de afspraken van de lening na en betaal je de maandtermijn.

Heb je een lening afgesloten, maar lukt het niet om aan deze plichten te voldoen, geeft dit dan op tijd aan. Samen met de geldverstrekker kun je naar een oplossing zoeken. Je blijft echter aansprakelijk voor de afgesloten lening.

Rechten bij afsluiten lening

 • De kredietgever moet de voorwaarden van de lening aan je bekend maken, voordat je deze gaat afsluiten.
 • Uiteraard moet ook de kredietgever zich aan de voorwaarden van de afgesloten lening houden.
 • Je mag een afgesloten lening altijd aflossen. Los je echter meer af dan dat je bij het afsluiten van de lening hebt afgesproken, dan mag de geldverstrekker een boete in rekening brengen.

Let bij een lening afsluiten op de volgende punten:

 • Op wiens naam staat de afgesloten lening.
 • Wat gebeurt er met de lening bij overlijden.

Verantwoord geld lenen

Veel consumenten zijn op zoek naar een goedkope en snelle lening. De lening moet daarnaast bij je passen. Zo weet je zeker dat je deze comfortabel weer kan aflossen.
Tips voor een verantwoorde lening

Dit zijn onze tips voor een verantwoorde lening:

 • Geld lenen kost geld! Je betaalt rente over een lening. Is een lening de beste oplossing of is het verstandiger spaargeld te gebruiken?
 • Gebruik de risicometer van NIBUD om gemakkelijk te zien of een lening verantwoord is.
 • Laat de (persoonlijke) lening niet langer lopen dan de levensduur van de aankoop.
 • Kies naast een lage rente voor goede voorwaarden: is het mogelijk om boetevrij extra af te lossen en vervalt de lening bij overlijden?
 • Let op voor dure leningen, zoals creditcards, rood staan of het betalen in termijnen. Een persoonlijke lening is meestal goedkoper.
Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en je verplichtingen. Oftewel wat er binnen en wat zijn je vaste lasten. Door dit voor het aangaan van een lening te controleren moet voorkomen dat mensen teveel lenen, met het alle risico’s op betalingsproblemen van dien.

Voordat je een lening aanvraag start is het goed om eerst een indicatie te krijgen van je maximale leenbedrag. Aan de hand van je inkomen, woonlasten en alimentatie kun je een goede indicatie krijgen van hoeveel je kunt lenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Na het invullen van je gegevens zie je direct het bedrag dat je kunt lenen en vervolgens ook de goedkoopste lening voor jou.

Tip: leen nooit meer geld dan nodig

Met een indicatie van je maximale leenbedrag op zak, kan het verleidelijk zijn om meer te lenen dan je aanvankelijk voor ogen had. Doe dit in geen geval. Naast dat het onnodig duur is, zorgt dit ervoor dat je een volgende keer minder geld kunt lenen.

Een lening (geregistreerd bij BKR) wordt namelijk ook meegenomen bij de bepaling van je maximale leenbedrag. Lees meer over geld lenen met BKR.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct