Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Geld lenen, de goedkoopste leningen vergelijken en direct een lening aanvragen op FX.nl

Leningen van 5000 euro: rentes vergelijken

Persoonlijke lening of doorlopend krediet bij een leenbedrag van 5000 euro. (Bekijk hier andere leenbedragen).

Laatste update rentepercentages: 29-09-2020.

Leningen vergelijken

Vergelijk eenvoudig en snel de leenrentes voor een lening van 5000 euro. Alle kredietverstrekkers in één handig overzicht met tevens het onderscheid tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Belangrijk om naast de leenrente de diverse voorwaarden te vergelijken. Laat je hierin goed informeren, vraag hiervoor vrijblijvend informatie op bij de diverse kredietverstrekkers.

Minimumbedrag € 5000,-

Bij de meeste professionele kredietverstrekkers is €5000,- het minimale bedrag om een lening aan te gaan. Voor lagere bedragen zijn er andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld een rekening courant op de betaalrekening of een minikrediet.

Een lening van minimaal 5000 euro kan extra interessant zijn, omdat er voor een rekening courant vele hogere leenrentes in rekening worden gebracht.

Kan ik 5000 euro lenen?

Je komt niet in aanmerking voor een lening van € 5000,- als:

  • je een uitkering ontvangt van ABW, WW of WWB.
  • je een BKR-codering hebt.
  • je een zakelijke lening wenst.
  • je inkomen lager is dan € 1500,-.
  • je jonger bent dan 18 jaar of ouder dan 66 jaar.
  • je een inkomen hebt via studiefinanciering.

Welk leenbedrag is voor mij verantwoord om te lenen?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie (vaste inkomsten en uitgaven) wordt bepaald hoeveel je maximaal kunt lenen. Bepaal voor jezelf goed welke maandlasten je kunt dragen voor de lening en welk soort lening daarbij het beste past.

5000 euro lenen met onderpand

Je kan een lening afsluiten met een onderpand (bijvoorbeeld je auto of huis). Als je je lening niet afbetaalt, kan dit onderpand in beslag worden genomen door de bank. Hierdoor heeft de bank meer garantie dat het geld dat geleend is terugbetaald wordt. Je kan veel sneller 5000 euro lenen met een onderpand.

Als je 5000 euro wilt lenen, kan je kiezen uit een lening bij volgende kredietverstrekkers:

ABN Amro, Defam, Defam Premium, Directa, Findio, Freo, ING, Interbank, Moneyou, Qander, Rabobank, Ribank, Santander, en SNS.