Klantenbeoordeling 8.2/10

Mobiele abonnementen vergelijken bij FX.

Kies het mobiele abonnement dat bij je past. Vergelijk abonnementen met telefoon of zonder telefoon (sim-only) voor het beste aanbod.

 • 100% Onafhankelijk

Welke mobiele mogelijkheden zijn er allemaal? 

Wanneer je aan een mobiele telefoon denkt, denk je niet meteen aan alle zaken die erbij komen kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties met betrekking tot de mobiele telefoon. Ga je voor IOS of Android? Een mobiel abonnement met telefoon of Sim-Only? Voor welke provider dan? En hoeveel data en belminuten heb ik nodig? Wij helpen je er graag bij.

Kies ik voor een telefoon met abonnement of Sim-Only?

Vraag jezelf af of je voor een telefoon met abonnement wilt gaan of toch voor een Sim-Only abonnement. Is je telefoon bijvoorbeeld nog prima dan is de keuze voor een mobiel abonnement met telefoon een beetje overbodig. Kies daarom voor een Sim-Only abonnement, zo bespaar je de kosten die komen kijken bij het afbetalen van je telefoon. Daarnaast krijg je met een Sim-Only abonnement geen BKR registratie. Je hebt dan namelijk geen last van een abonnement met telefoon boven de 250 euro.

Hoeveel belminuten heb ik nodig? 

Wanneer je kiest voor een mobiel abonnement (Sim-Only of met toestel) is het van belang na te gaan hoeveel belminuten je nodig hebt. Dit is volledig afhankelijk van jouw belgedrag. Bel je gemiddeld maar 4 minuten per dag dan is een abonnement met 0-100 belminuten genoeg. Bel je daarentegen meer dan 15 minuten per dag dan past een abonnement met onbeperkte belminuten beter bij jou. Wanneer je al bij een provider zit kun je precies zien wat je huidige belminuten zijn. Zo kun je nagaan of je maandelijks over je belbundel heen gaat en eventueel je belminuten bijstellen. Voor bellen naar het buitenland is het volledig afhankelijk van je bundel hoeveel belminuten je daarvoor krijgt. Bekijk je bundel dus goed voordat je de telefoon over laat gaan.

Hoeveel data heb ik heb ik nodig?

Hoeveel data je nodig hebt is afhankelijk van je activiteit. Maak je alleen gebruik van het internet om bijvoorbeeld e-mails te beantwoorden of websites te bezoeken neemt dit maar 0.05 tot 0,6 MB in beslag. Het versturen van een WhatsApp berichtje via mobiele data neemt zelfs maar 0,0001 MB in beslag. Het spelen van spelletjes op je mobiele data kost je daarentegen meer MB’s. Zo neemt het spel Destiny 2300 MB per uur in beslag. Dit is nog meer dan het streamen van een YouTube video. Het kijken van Netflix in HD-kwaliteit neemt de meeste MB’s in beslag, namelijk 2000 MB per uur. Ga dus voor jezelf na waarvoor jij je data allemaal gebruikt, zo kun je precies inschatten hoeveel data jij nodig hebt.

Voor welke provider moet ik kiezen? 

In Nederland zijn er verschillende mobiele providers actief. Hierdoor kan het lastig zijn de juiste keuze voor een mobiel abonnement te maken. Het is daarom goed om na te gaan of één van de providers kortingen geeft wanneer je een mobiel abonnement combineert met een internetabonnement. Bij Vodafone en Ziggo bijvoorbeeld profiteer je van non-stop voordeel. Zo krijg je onder andere dubbele data en 5 euro korting op alle Red abonnementen. Handig om te weten voor je veel voordeel misloopt!

Welke besturingssystemen zijn er?

IOS en Android zijn twee besturingssystemen die erg populair zijn. Voor sommige mensen is de keuze dan ook snel gemaakt. Andere hebben iets meer moeite met het maken van de juiste keuze. Speciaal voor jou hebben wij deze twee besturingssystemen met elkaar vergeleken.

Android: Android staat bekend om zijn goede kwaliteit voor een stuk lagere prijs dan een Iphone. Naast de nieuwste Samsung beschikt Android ook over wat meer simpele modellen. Door de lage kosten van deze modellen kan het interessant zijn om enkel voor Sim-Only te kiezen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van Android en wat zijn de nadelen?

Voordelen:

 • Veel aanpassingsmogelijkheden
 • In verschillende prijsklassen verkrijgbaar, dus ook budget smartphones
 • Apps kunnen ook buiten eigen app-store gedownload worden 

Nadelen: 

 • Matige optimalisatie
 • Relatief gebruiksvriendelijk 
 • Gemiddeld genomen minder veilig (door de apps buiten de app-store) 

IOS: Iphones zijn relatief dure telefoons, daarom kan het aantrekkelijk zijn om voor een mobiel abonnement met telefoon te kiezen. Zo worden namelijk de kosten verspreid. Twijfel je om voor IOS te gaan? Dit zijn de voor- en nadelen. 

Voordelen: 

 • Het gebruik is eenvoudig
 • Apps worden eerst gecontroleerd, daarom veiliger
 • Sluit naadloos aan op Apple producten

Nadelen:

 • Duur in aanschaf
 • Alleen beschikbaar voor Apple
 • Weinig vrijheid in het aanpassen van apps

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct