Hypotheek

Je hypotheek vrij vergelijken doe je op FX.nl. We zijn geheel onafhankelijk en werken met veel verschillende geldverstrekkers samen. Op deze manier is er altijd een bank te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Nr. Aanbieder Rente
Vandaag bijgewerkt
1 Rabobank 2.73% Meer infoOfferte
2 HollandWoont 2.75% Meer infoOfferte
3 Hypotrust 2.85% Meer infoOfferte
4 MoneYou 2.85% Meer infoOfferte
5 Woonfonds Hypotheken 2.86% Meer infoOfferte

De beste hypotheek!

Op zoek naar de allerbeste hypotheek?
Start hier je persoonlijke hypotheekvergelijking!

6 Centraal Beheer 2.86% Meer infoOfferte
7 Vista Hypotheken 2.87% Meer infoOfferte
8 Woonnu 2.87% Meer infoOfferte
9 ABN AMRO 2.89% Meer infoOfferte
10 Allianz 2.89% Meer infoOfferte
11 BLG Wonen 2.89% Meer infoOfferte
12 Lot Hypotheken 2.89% Meer infoOfferte
13 Obvion 2.90% Meer infoOfferte
14 RegioBank 2.90% Meer infoOfferte
15 Lloyds Bank 2.90% Meer infoOfferte
16 Venn Hypotheken 2.90% Meer infoOfferte
17 bijBouwe 2.91% Meer infoOfferte
18 AEGON 2.92% Meer infoOfferte
19 Clarian Wonen 2.93% Meer infoOfferte
20 Argenta 2.94% Meer infoOfferte
21 NIBC Direct 2.94% Meer infoOfferte
22 Merius Hypotheken 2.95% Meer infoOfferte
23 SNS Bank 2.98% Meer infoOfferte
24 ING 2.99% Meer infoOfferte
25 Impact Hypotheken 3.00% Meer infoOfferte
26 Nationale Nederlanden 3.01% Meer infoOfferte
27 asr 3.02% Meer infoOfferte
28 Robuust Hypotheken 3.02% Meer infoOfferte
29 Florius 3.04% Meer infoOfferte
30 MUNT Hypotheken 3.07% Meer infoOfferte
31 Attens Hypotheken 3.14% Meer infoOfferte
32 IQWOON 3.19% Meer infoOfferte
33 Syntrus Achmea 3.24% Meer infoOfferte
34 Tulp Compleet Hypotheken 3.43% Meer infoOfferte

Laatste update rentepercentages: 23-05-2022

Hoe komt deze vergelijking tot stand

Dagelijks ontvangen we de actuele rentetarieven van geldverstrekkers. Deze worden door ons gecontroleerd en gesorteerd in dit renteoverzicht. Daarbij hanteren we volgende regels:

De laagste hypotheekrente staat bovenaan

In het renteoverzicht sorteren we hypotheken op basis van de actuele laagste hypotheekrente. Eventuele kortingen passen we direct toe. De rentetarieven worden gesorteerd per rentevastperiode en per hypotheekvorm

We tonen alle geldverstrekkers

We vergelijken alle actieve geldverstrekkers in Nederland die hypotheken aanbieden. Per verstrekker worden alle hypotheekproducten voor particulieren getoond.

Als een hypotheekverstrekker verschillende producten aanbiedt per rentevastperiode of per hypotheekvorm wordt in het renteoverzicht het product met het laagste tarief getoond.

Het renteoverzicht is 100% onafhankelijk

Enkel de hoogte van de hypotheekrente bepaalt de plaats van de geldverstrekker in het renteoverzicht. Ook ontvangen we geen beloning van derden voor het tonen van de informatie. Ons renteoverzicht is daarmee 100% onafhankelijk.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Onze vergelijking 

In ons overzicht staat de actuele hypotheekrente van iedere bank of geldverstrekkers in Nederland. De laagste rente staat bovenaan in het overzicht.  De naam van deze bank of aanbieder staat links in ons overzicht. Daarnaast staat de rente van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en zonder Nationale Hypotheekgarantie. Je kunt een persoonlijke en uitgebreide offerte opvragen door op ”verder” te klikken.

Boven het overzicht staan de verschillende rentevastperiodes. Standaard worden alle variabele rentestanden weergegeven. Je kunt de rentestanden van alle rentevastperiodes vergelijken door hierop te klikken. Klik bijvoorbeeld op ”10 jaar” om alle rentestanden te zien met een rentevastperiode van 10 jaar.

Welke hypotheekverstrekkers vergelijken wij?

We vergelijken de rentes van alle hypotheekverstrekkers met elkaar.  We controleren deze rentes dagelijks en verwerken eventuele kortingen en actietarieven meteen. We vergelijken in ons overzicht geen voorwaarden. De hypotheekverstrekkers kunnen hun positie in ons overzicht op geen enkele manier beïnvloeden. We zijn dus volledig, actueel én 100% onafhankelijk. 

Je persoonlijke hypotheekvergelijking 

Het maken van de beste keuze is lastig. Maar deze keuze is wel heel belangrijk. Een hypotheek loopt lang en heeft veel impact op jouw leven. Het vinden van de laagste rente is eenvoudig dankzij ons overzicht. Maar heeft deze aanbieder ook de beste voorwaarden?

Graag helpen wij bij het maken van de juiste keuze. Dit doen we met een persoonlijke hypotheekvergelijking én een persoonlijk advies. Je ontvangt een offerte van de 3 beste aanbieders en geven een advies op maat. Deze vergelijking én het persoonlijk advies is gratis en bieden we aan in samenwerking met hypotheek-rentetarieven.nl.

Geldverstrekkers

Vergelijk de hypotheekrente van alle geldverstrekkers. FX.nl biedt een onafhankelijk overzicht van de rentetarieven van alle maatschappijen in Nederland. Dit betekent dat aanbieders op geen enkele wijze de positie in het renteoverzicht kunnen beïnvloeden.

 • We vergelijken uitsluitend de hypotheekrente, niet de voorwaarden.
 • De rentetarieven worden dagelijks gecontroleerd en eventuele rentekortingen passen we direct toe.
 • Vervolgens sorteren we de hypotheekrentes per rentevastperiode en per hypotheekvorm.
 • Zie je, ondanks onze zorgvuldigheid, een afwijkende hypotheekrente? Geef dit dan aan ons door via info@fx.nl.

FX.nl toont alle rentetarieven die openbaar worden gemaakt door de geldverstrekkers. Dit komt neer op 95% van het aanbod. Op dit moment vergelijken we de hyptoheken van de volgende aanbieders:

ABN-AMRO, Aegon, Allianz, Argenta, ASR Verzekeringen, Bank of Scotland, BLG Wonen, Conservatrix, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust, ING, MoneYou, Nationale Nederlanden, Obvion, NIBC Direct, Reaal, SNS Bank, Woonfonds Hypotheken en Woonlife. De hypotheekrente van Rabobank verschilt per regiokantoor en is daarom niet in het renteoverzicht opgenomen.

Hypotheekofferte

Zo veel hypotheekrentes, vormen en voorwaarden! Wat is voor mij de beste keuze? Wij helpen je met het kiezen van de voordeligste hypotheek. Vraag direct een hypotheekrente vergelijking aan. Je ontvangt de drie beste hypotheekoffertes in jouw situatie. Zo krijg je altijd de laagste hypotheekrente en de beste voorwaarden.

Een hypotheek is een langlopend financieel product met een grote impact op je leven. Wij maken onze hypotheekoffertes en vergelijkingen altijd op basis van je financiële situatie en persoonlijke wensen. Hierbij hoort een advies op maat welke aansluit bij jouw voorkeuren en verwachtingen.

Voor dit hypotheekrente-overzicht werken we samen met Hypotheek-Rentetarieven.nl

8.2
246 reviews, 100% beveelt ons aan!
 • Interessant

  Prettig om op de site te kunnen kijken en lezen en vergelijken.

  09/01/2022 ine, Geulle
 • Adequate informatie

  Prima financiële informatie met een hoge betrouwbaarheid.

  30/11/2021 Willem, Oosterhout

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct