Klantenbeoordeling 10.0/10
Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening vergelijken en aanvragen

Bij een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag in één keer gestort. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en de looptijd staat vast. Dit maakt een persoonlijke lening geschikt voor geld lenen met een specifiek doel.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Persoonlijke lening vergelijken

Wat is een persoonlijke lening?

Je sluit een persoonlijke lening af voor een specifiek doel. Dit kan bijvoorbeeld de aankoop van een auto (lening voor een auto), motor of caravan zijn. Maar je kunt op deze manier ook geld lenen voor een verbouwing. Het geld wordt in één keer overgemaakt. Vervolgens kun je de gewenste aankoop doen.

Het geleende geld betaal je gedurende de looptijd terug. Je doet dit door maandelijks een deel af te lossen en een deel rente te betalen. Het maandbedrag is iedere maand hetzelfde. De rente staat bij deze leenvorm namelijk vast.

Deze leenvorm is niet bedoeld om extra geld achter de hand te hebben. Dit is bij een doorlopend krediet wel zo (extra bestedingsruimte, meer flexibel en een variabele rente).

Is een persoonlijke lening voor jou geschikt?

Een persoonlijke lening is geschikt voor jou:

 • als je minstens 21 jaar en maximum 74 jaar oud bent.
 • als je een vast leendoel hebt (aankoop nieuwe auto, verbouwing,…).
 • als je op zoek bent naar zekerheid (vaste rente, vaste looptijd). Je weet hoeveel je gaat aflossen per maand, hoeveel rente je betaalt en wanneer je de lening volledig hebt afgelost.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

Bij een persoonlijke lening:

 • heb je een lening voor een specifiek doel.
 • ontvang je de complete lening in één keer.
 • heb je een vaste rente gedurende de hele looptijd.
 • heb je een looptijd tussen de 6 en 120 maanden (bij sommige aanbieders kan je zelfs kiezen voor een looptijd tot 15 jaar).
 • betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Deze rente betaal je over het deel van de lening die je nog niet afgelost hebt. Het deel van de aflossing wordt naarmate de looptijd vordert, steeds groter en het rentedeel steeds kleiner.
 • is de betaalde rente fiscaal aftrekbaar, wanneer de lening volledig gebruikt is voor woningverbetering.

Rente persoonlijke lening vergelijken

Je kunt de goedkoopste persoonlijke lening eenvoudig vinden in ons overzicht. Alle rente van alle kredietverstrekkers staan online.

De kredietverstrekker met de laagste rente staat bovenaan in ons overzicht. Je kunt alles lezen over de goedkoopste lening door op ”info” te klikken. De lening is ook direct aan te vragen.

Persoonlijke lening bij ING

De rentes voor een persoonlijke lening bij ING vind je in ons renteoverzicht. Het is helaas niet mogelijk om via FX.NL een lening van ING aan te vragen. Wel kan je rentes van andere banken vergelijken, zodat je toch de lening vindt die bij je past.

Persoonlijke lening bij Rabobank

Via FX.NL is het niet mogelijk om een persoonlijke lening aan te vragen van Rabobank. Wel tonen we de rentes van Rabobank. Bij andere kredietverstrekkers vind je een lagere rente dan deze van Rabobank, dus het is de moeite om te vergelijken!

Persoonlijke lening bij ABN

We bieden de laagste en goedkoopste rentes aan voor een persoonlijke lening bij ABN AMRO. Deze vind je hierboven terug in de rentelijst. Vergeet zeker niet de rentes van ABN te vergelijken met deze van andere aanbieders, om zeker te zijn van de beste rente.

Persoonlijke lening oversluiten

Het is altijd mogelijk om je lening over te sluiten. In veel gevallen bespaar je zo veel geld, zeker als je lening al enige tijd loopt. Daarnaast kan het interessant zijn om meerdere leningen samen te voegen. Neem daarin ook dure leningen mee zoals creditcard betalingen en postorderkredieten.

Wat zijn de kosten voor het oversluiten?

Voor de meeste leningen wordt geen boete in rekening gebracht als je gaat oversluiten.

Heb je een lang lopende persoonlijke lening, bijvoorbeeld van 15 jaar, dan kan een oversluitboete gelden. De kosten van deze boete zijn (volgens Europese richtlijnen): 0.5% van het bedrag dat je aflost als de lening minder dan 1 jaar loopt en 1% van het bedrag dat je aflost als de lening nog langer dan 1 jaar loopt.

Rekenvoorbeeld oversluiten

Je hebt een lening afgesloten:

 • met een looptijd van 10 jaar (120 maanden).
 • van 10.000 euro.

Na 5 jaar heb je 3500 euro afgelost en wil je de lening oversluiten voor een lagere rente. Je hebt dan nog een lening van 6500 euro met een looptijd van 5 jaar. Als je deze lening aflost, moet je een boete betalen van 65 euro.

Wanneer kan je je lening niet oversluiten?

Je kan (meestal) je lening niet oversluiten als je:

 • minder bent gaan verdienen.
 • je veel meer wilt gaan lenen.
 • je een negatieve BKR-codering hebt.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct