Klantenbeoordeling 7.7/10
Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een verbouwing

Wil je geld lenen voor een verbouwing? Vergelijk alle verbouwingsleningen voor het beste aanbod. Door op berekenen te klikken zie je direct hoeveel je kunt lenen voor een verbouwing. Je kunt ook meer informatie aanvragen over de lening.

Hoe komt deze vergelijking tot stand?

Wat maakt geld lenen voor een verbouwing bijzonder?

Een verbouwingslening is een consumptief krediet met een aantal specifieke kenmerken:

  • Een langere looptijd, waardoor een lagere maandlast gerealiseerd kan worden.
  • Een vaste rente en maandbedrag, zodat de rente (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar is.
  • Daarnaast bieden een aantal kredietverstrekkers een lagere rente als sprake is van een eigen woning.

Verbouwingslening of hypotheek verhogen?

Geld lenen voor een verbouwing kan ook middels een verhoging van de bestaande hypotheek. Door de langere looptijd en fiscale aftrek is echter het kostenverschil tussen een verbouwingslening en een hypotheek kleiner geworden. Daarnaast worden voor een verbouwingslening geen afsluitkosten gerekend en zijn een notaris en taxatie niet nodig.

Omdat de hypotheekrente nog altijd lager is, blijft een hypotheek interessant bij een hoog leenbedrag (vanaf 25.000 euro). Bij lagere leenbedragen kunnen snelheid en gratis afsluiten bij een verbouwingslening de voorkeur hebben.

Verbouwingslening naast een hypotheek

Niet zelden wordt een verbouwingslening naast de hypotheek gesloten om zo meer te kunnen lenen. Omdat voor de maximale hypotheek wordt uitgegaan van een looptijd van 30 jaar en toetsing op een fictieve last, kan soms niet extra geleend worden. Een verbouwingslening heeft een kortere looptijd en wordt getoetst op de werkelijke kredietlast. Hierdoor kan meer geleend worden voor een verbouwing.

Daarnaast wordt bij een verbouwingslening niet gekeken naar de waarde van de woning, om de maximale lening te bepalen. Dit in tegenstelling tot de hypotheek waarbij nu maximaal 100% van de woningwaarde gefinancierd mag worden, of 106% bij energiebesparende maatregelen. Bereken hier hoeveel je kan lenen met een consumptief krediet.

Geld lenen voor een verbouwing niet altijd mogelijk

Ook een verbouwingslening wordt dus getoetst op je inkomen. Daarnaast hanteren de verschillende kredietverstrekkers een maximale leeftijd waarop je geld kunt lenen. De maximale leeftijd voor een verbouwingslening is op dit moment 74 jaar.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct