Klantenbeoordeling 10.0/10

Uitvaartverzekering

Bij FX.nl kun je meer inzicht krijgen in de kosten die bij een uitvaartverzekering komen kijken door middel van de uitvaartverzekeringentool. Ga naar de website van de aanbieder zelf voor meer informatie over jouw persoonlijke premie en verdere vragen over dit product.

Hoe komt deze berekening tot stand?

We maken voor inzicht in de kosten van een uitvaartverzekering gebruik van de uitvaartverzekeringentool van Daisycon. We ontvangen een eenmalige vergoeding van de door jou gekozen uitvaartverzekeraar zodra je via deze tool een uitvaartverzekering afsluit.

Wat is een uitvaartverzekering?

Er is één zekerheid in ons leven en dat is dat we op een bepaald moment zullen gaan overlijden.

Deze gebeurtenis is dan ook de enige zekere gebeurtenis waarvoor je je kunt verzekeren. Hiervoor kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Normaal gezien kun je je enkel tegen een onzekere gebeurtenis verzekeren.

Via een uitvaartverzekering kun je door middel van een eenmalige storting of maandelijkse premie verzekeren voor een bepaald bedrag of pakket aan diensten. Met deze verzekering kunnen de nabestaanden de uitvaart netjes regelen en hoeven ze zich in deze moeilijke periode in ieder geval geen zorgen te maken voor de financiële gevolgen.

Kapitaal versus natura verzekering

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen:

  1. Kapitaal: in deze verzekering komt een vooraf afgesproken kapitaal vrij dat je kunt aanwenden voor de uitvaart. Je bent hierin vrij bij welke uitvaartverzorger je deze inzet en de kosten kunnen achteraf met de verzekering verrekend worden. Mocht je je verzekeren bij een partij die ook de uitvaart regelt ontvang je een korting of extra uitkering als je dit bij dezelfde uitvaartorganisatie laat verzorgen.
  2. Natura: in deze verzekering heb je een pakket met diensten verzekert bij de desbetreffende verzekeraar. Dit kun je gebruiken bij de uitvaart en de eventuele meerkosten zullen achteraf betaald moeten worden. Dit pakket vertegenwoordigt een bepaalde waarde bij de desbetreffende verzekeraar. Je bent vrij om dit in te zetten bij elke uitvaartverzorger. Vaak is het wel zo dat het pakket afnemen bij de uitvaartverzorger van de verzekeraar voordeliger is qua te declareren kosten en bijbehorende pakket.

Verder is er een combinatie mogelijk van beide, waarbij je eventuele meerkosten aanvullend kunt verzekeren door middel van extra kapitaal.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct