Klantenbeoordeling 10.0/10

Betalen

Eenvoudig en veilig betalen in winkels bij online shoppen of op reis. Kies voor betaalgemak en vergelijk betaalrekeningen en credit cards.

Hier komt een overzicht van de betaalmethodes: betaalrekening en credit-card.

Welke betaalmogelijkheden zijn er in 2022? 

Wanneer je op reis bent, aan het (online) shoppen bent of gewoon in de supermarkt staat, er moet altijd betaald worden. Kies voor betaalgemak, zodat je nooit met problemen bij de kassa staat. Onze vergelijkingstools helpen je bij het vergelijken van creditcards en betaalrekeningen, zodat je altijd de juiste keuze maakt. 

Wat is een creditcard en hoe werkt het? 

Een creditcard is handig wanneer je wilt betalen zonder dat het geld direct van je rekening af wordt geschreven. Je leent dus tijdelijk geld van de creditcard verstrekker. Wanneer je er voor kiest je creditcard aan je betaalrekening te koppelen wordt dit bedrag 1 keer per maand van je rekening afgeschreven. Er zijn verschillende banken die een creditcard uitgeven in samenwerking met bekende netwerken, zoals MasterCard, Visa of American Express.

Welke betaalrekening is het goedkoopst? 

Je betaalrekening dient om je dagelijkse financiële verrichtingen te doen. Op de betaalrekening laat je inkomsten storten, zoals je loon, kindergeld of overschrijvingen. De betaalrekening wordt ook gebruikt voor betalingen, zoals de vaste lasten elke maand. Er zijn verschillende betaalrekeningen met allemaal een andere prijs. Je kunt het goedkoopst bankieren met het SNS Basis pakket. Ook het BasisPakket Betalen van ABN AMRO, het ING Oranjepakket met korting en het SNS compleet pakket zijn vaak goedkoop.

Betaalmogelijkheden in Europa 

Wanneer je in eurolanden wilt betalen met je bankpas is dit gewoon mogelijk. In de winkel kun je kosteloos betalen met je bankpas of creditcard. De eigen bank brengt geen kosten in rekening voor het opnemen van geld. Andere geldautomaten kunnen daarentegen wel kosten in rekening brengen. Handig om te weten is dat hierbij alleen een onderscheid gemaakt mag worden tussen eigen kaarthouders en kaarthouders van andere banken.

Betalen buiten Europa 

In de niet-eurolanden worden er voor betalingen met de bankpas of geldopnames wel extra kosten in rekening gebracht. Banken berekenen een koersopslag en soms ook een vast bedrag, deze kan per bank verschillen. 

Tip: Het is vaak slimmer om te betalen in de lokale munteenheid, ook bij een geldautomaat. Wanneer je kiest voor euro’s betaal je bijna altijd meer. 

Wanneer je buiten Europa reist is het slim je betaalpas op ‘buiten Europa’ te zetten. Dit kun je gemakkelijk regelen op de website van je bank. Bij de grote banken kan dit zelfs via de app op je smartphone. Check dit altijd even voordat je op reis gaat, zo voorkom je onverwachte verrassingen. Neem daarnaast ook altijd de benodigde indicatie apparaatjes mee, zoals een Rabo Scanner of ABN-Amro e-dentifier. Je bankpas kan, door tijdelijke maatregelen, namelijk geweigerd worden. Neem daarom voor de zekerheid ook een creditcard mee of iemand met een tweede bankpas/creditcard. Zo ben je helemaal voorbereid om op reis te gaan.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct