Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Geld lenen, de goedkoopste leningen vergelijken en direct een lening aanvragen op FX.nl

Lening oversluiten

Je bestaande lening oversluiten kan veel voordeel opleveren. Ontdek de rentestanden van dit moment en vraag één of meer oversluit-offertes aan.

Doorlopend krediet of een persoonlijke lening bij een leenbedrag van € 25.000,-. Laatste update rentepercentages: 26-09-2020.

Geld lenen kan goedkoper. Het oversluiten van een bestaande lening kan voordeel opleveren. Je oude lening kan worden omgezet in een nieuwe én goedkopere lening. Het kan zijn dat de rentes zijn gedaald en dat lenen nu voordeliger is dan bij het afsluiten van de lening. 

Daarbij bieden banken, postorderbedrijven of creditcardmaatschappijen dure leningen aan. Deze dure leningen kunnen eenvoudig worden overgesloten. Je bespaart hiermee al snel tientallen tot honderden euro's. Op FX.nl staan de laagste leenrentes van Nederland.  

Meerdere kleine leningen oversluiten naar één grote lening

Heb jij meerdere kleine leningen? Dan kan het verstandig zijn om deze over te sluiten, naar één grotere lening. Dit kan een besparing opleveren in maandlasten. Het samenvoegen van leningen biedt ook meer overzicht. 

Welke soorten leningen zijn over te sluiten?

Deze leningen worden regelmatig overgesloten:

De hoogte van de lening bepaalt mede leenrente. Vanaf een lening van 25.000 gelden regulier de laagste leenrentes. Dit maakt het dus extra interessant om meerdere kleine leningen samen te voegen tot één totaalkrediet. Bij een doorlopend krediet kun je ook een  hogere kredietlimiet afspreken van de lening, maar niet het volledige bedrag opnemen. Je betaalt dan enkel rente over het opgenomen leenbedrag, maar de maandtermijn wordt wel bepaald aan de hand van de afgesproken kredietlimiet.

Je betaalt voor het oversluiten van een doorlopende lening, roodstand op een betaalrekening, een creditcard of een postorderkrediet geen boete. De persoonlijke lening is niet altijd boetevrij over te sluiten. Ondanks dat, kan het nog steeds voordeel opleveren om een persoonlijke lening over te sluiten. De boete mag maximaal 1% van het openstaande leenbedrag zijn. Op een lening van €10.000 is de boete dus hoogstens €100. Met een nieuwe lening, die een lagere rente heeft, is deze €100 vaak snel terugverdiend.  

Start nu met het vergelijken van leningen. In ons overzicht staan alle rentestanden van de kredietverstrekkers in Nederland. Klik achter de kredietverstrekkers op ''info'' om alles te lezen over de leningen van deze aanbieden én om te bekijken of oversluiten voordelig is. 

Lening aanvragen

Vraag eenvoudig een lening aan op basis van onze vergelijking en zie gelijk hoeveel je kunt besparen als je je bestaande leningen oversluit.

Kies het leenbedrag wat het beste bij je past voor de laagste leenrente en een vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.