Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Op zoek naar een goedkope opstalverzekering? Bereken de premie voor jouw woning. En opstal verzekering dekt schade aan je woning, bijvoorbeeld door brand of water. Je kunt de premies berekenen op basis van bouwjaar, bouw-aard, dakbedekking en aantal kamers. Daarbij kun je kiezen om glasschade apart mee te verzekeren.

Een belangrijk deel van de opstalverzekering is de herbouwwaarde. Dit zijn de kosten voor de woning wanneer deze helemaal opnieuw gebouwd moet worden. De herbouwwaarde kun je vaststellen via een herbouwwaardemeter. Ook kun je je verzekeren voor het geval je de herbouwwaarde verkeerd inschat (onderverzekeren). 

En opstalverzekering is in veel gevallen verplicht bij een hypotheek.

 

Je doet er verstandig aan om je opstal verzekering af te sluiten bij dezelfde maatschappij als je inboedelverzekering. Bij schade aan je woning moet je vaak beide verzekeringen aanspreken. Brand kan bijvoorbeeld zowel het plafond als de meubels beschadigen. In dat geval heb je een aanspreekpunt. Dit scheelt je administratieve rompslomp en ook ontstaat er geen discussie bij wie een bepaalde schade verzekerd is.