Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Vergelijk alle aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen. Geef aan voor welke conflicten u een rechtsbijstand verzekering wilt afsluiten. Kies bijvoorbeeld, verkeer-, consumenten- of inkomensconflicten. Vervolgens zoeken we voor u de maatschappijen en de geboden premies. U kunt de rechtsbijstandverzekering direct zelf afsluiten. 

Een rechtsbijstandverzekering dekt de juridische kosten bij een conflict. De kosten voor juridische bijstand zijn duur. Het is daarom verstandig om hiervoor een verzekering af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekeringen dekt de kosten voor bijvoorbeeld  een advocaat en helpt u zo uw recht te halen.

Het is aan te raden om de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering goed door te nemen.

Uitsluitingen

In de voorwaarden staan onder andere de uitsluitingen. Dit zijn situaties waarop de juridische hulp niet is verzekerd. Het is aan te raden deze goed door te nemen.

Natura of geld

Wanneer de juridische hulp ‘in natura’ is, dan heeft de verzekeraar juridische medewerker dienst die u bijstaan. Wanneer het juridische hulp in geld betreft, dan heb je een bedrag beschikbaar waarvoor je een advocaat kunt kiezen.

Particulier of zakelijk

Zowel consumenten als bedrijven kunnen zich verzekeren voor juridische bijstand. afsluiten. let dus op of je een particuliere rechtsbijstandverzekering of een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit.