Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Vergelijk alle woonhuisverzekeringen op basis van je woning. Kies wat voor type woning je hebt hoe deze is gebouwd. Op basis van je keuzes vergelijk je de premie en voorwaarden van alle woonverzekeringen.

Een eigen woning is een waardevol bezit. Dit wil je natuurlijk goed verzekeren. Met een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) ben je verzekerd voor schade aan je huis, bijvoorbeeld bij brand, storm en blikseminslag. Kortom alle rampen die buiten uw schuld schade kunnen veroorzaken aan je woning. Met een woonverzekering woon je onbezorgd.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonhuisverzekering:

  • Ten eerste is het bij de meeste hypotheken verplicht om jezelf te verzekeren voor schade aan de woning.
  • Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen, geef dit dan door aan de verzekeraar. Mogelijk moet de woonverzekering aangepast worden.
  • Ten derde, zorg ervoor dat je niet over of onderwerkend bent. Bij onderverzekering is je woning niet voldoende verzekerd, wat voor financiĆ«le problemen kan leiden. Ben je over verzekerd, dan betaal je te veel premie.
  • Let er als laatste op dat niet alle schade (standaard) gedekt is. Schade die u had kunnen voorkomen is in veel gevallen niet gedekt. Denk hierbij aan slecht onderhoud, regen door een openstaande raam of constructiefouten.