Klantenbeoordeling 7.7/10

Hypotheekrente verwachting december 2020

De hypotheekrente zit weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Hoe ontwikkelen de rentes in december? Je leest het in deze verwachting.

Hypotheekrente weer op het niveau van voor de coronacrisis

Financiële stabiliteit in Europa en een langdurig ruim monetair beleid zorgden de afgelopen maanden voor rust op de financiële markten. Geldverstrekkers kunnen hierdoor makkelijker en goedkoper aan geld komen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de hypotheekrente inmiddels weer op het niveau van voor de corona crisis zit. De hypotheekrente 30 jaar vast is daar onlangs zelfs nog iets onder gedoken.

Laagste rentestand voorlopig bereikt

Daarmee lijkt laagste rentestand voorlopig bereikt. December is gewoonlijk een maand met weinig rentemutaties. Geldverstrekkers zijn de laatste weken van het jaar druk met de jaarafsluiting.

Tip: je hebt opnieuw de kans om te profiteren van de historisch lage rente. Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.


Toegenomen onzekerheid dwingt de ECB tot actie

Door onderstaande ontwikkelingen is de onzekerheid op de financiële markten toegenomen:

  • Een tweede coronagolf zorgt wereldwijd voor een economische terugslag.
  • Polen en Hongarije zijn dwars gaan liggen bij de goedkeuring van de meerjarenbegroting van de Europese Unie en het coronaherstelfonds.
  • De Brexit-onderhandelingen zitten in een cruciale fase. Het is allerminst zeker of het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie tot een akkoord komen.

Toegenomen onzekerheid betekent ook dat de rentes weer iets oplopen. De Europese Centrale Bank staat al klaar met nieuwe stimuleringsmaatregelen om een eventueel stijgende rente de kop in te drukken. Naar verwachting wordt in december bekend gemaakt dat het opkoopprogramma wordt uitgebreid en verlengd, mogelijk tot juni 2022.

Hypotheekrente verwachting voor december

We verwachten dat de hypotheekrente de komende tijd op het huidige lage niveau blijft. Zo kun je profiteren van de gedaalde hypotheekrente:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct