Klantenbeoordeling 7.7/10

10 slimme gadgets voor je huis

Wil je een huis dat met je meedenkt? Dan zijn er voldoende slimme gadgets beschikbaar om je leven een stuk makkelijker te maken. Dit is onze top 10.

Gemak dient de mens. Met deze gedachte worden steeds meer innovatieve producten ontwikkelt en succesvol geïntroduceerd. Hieronder noemen we 10 slimme toevoegingen aan je huis. Verhoog je woongenot en vergroot de controle over je woning.

1. Slimme thermostaat

Aangenaam thuiskomen in een voorverwamd huis. Met een slimme thermostaat stel je op afstand alvast de gewenste temperatuur in. Verder hebben deze thermostaten sensors waarmee aanwezigheid waargenomen wordt. Op basis hiervan kun je de thermostaat vooraf geprogrammeerde keuzes laten maken. Een betaalbare oplossing die je daarbij helpt om energie te besparen.

2. Slimme verlichting

Wil je vanuit je luie bank de lichten bedienen? Dan is slimme verlichting de ideale oplossing. Zorg ervoor dat je tijdens de koude en donkere wintermaanden in een verlichte woning thuiskomt. Daarnaast biedt de slimme verlichting je de mogelijkheid om te koppelen aan je TV of alarminstallatie, waarmee je de intensiteit en kleuren kunt variëren.

3. Slimme audio

Wil je eenvoudig geluid streamen naar je 5.1 home cinema set? Kies dan voor slimme audio. Met onder andere spraak gestuurde opdrachten kun je de muziek in huis aanpassen aan jouw stemming. Krijg toegang tot het volledige muziekaanbod door de koppeling van diverse streamingdiensten

4. Slimme koelkast

Hoe gaaf is het als jouw koelkast de voorraad registreerd en jou een seintje geeft wanneer een product op is? Of nog beter, het direct voor je online besteld. Met de slimme koelkast is dit inmiddels mogelijk. Ook ontvang je automatisch een melding als producten dreigen te bederven. En heb je even geen kookinspiratie? Laat dan een gerecht samenstellen qua recept met de beschikbare producten in de koelkast.

5. Slimme deurbel

Wil je overal en op elk gewenst moment zien wie er voor de deur staat? Dan is de slimme deurbel een must voor jouw huis. Je ontvangt een melding op je smartphone zodat je kunt meekijken en zelfs realtime kunt communiceren. Vervolgens open je de deur op afstand (of niet). Ideaal om de veiligheid van je woning te vergroten met slechts een beperkte investering.

6. Slimme zonwering

Wil je met een gerust gevoel weg van huis zonder na te denken over de weersverwachting? Slimme zonwering beweegt automatisch mee met de weersomstandigheden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van sensoren die reageren op regen, zon en wind. Zo heb je geen zorgen meer bij een zomerse onweersbui.

7. Slimme beveiliging

Voorkom dat inbrekers vrij spel hebben in je woning bij afwezigheid. Beveilig je huis met een slim alarmsysteem. Dit systeem kan gecombineerd worden met je verlichting en deurbel. Op elk gewenst moment kun je meekijken wat er thuis gebeurt en of alles veilig is. Ontvang notificaties zodra vooraf ingestelde acties plaatsvinden en beveilig je thuis optimaal tegen indringers.

8. Slimme rookmelder

Wat heb je aan een rookmelder als je zelf niet thuis bent? Niets! Overweeg daarom de aanschaf van een slimme rookmelder. Hiermee krijg je meldingen wanneer rookontwikkeling wordt geconstateerd, ook als je niet thuis bent. Het is ook mogelijk te laten controleren op koolmonoxide en te laten communiceren met andere slimme apparaten in je woning.

9. Slimme robots in en rondom je huis

Geen zin om zelf te stofzuigen of het gazon te maaien? Laat de robot het voor je doen. Een robotstofzuiger en robotgrasmaaier maakt door sensoren en lasers een virtuele omgeving en zorgt dat geen plekje wordt overgeslagen. Bedien de robot eenvoudig met een app op afstand. Creëer een stofvrije vloer en perfect gazon zonder uit je stoel te komen. Wel op tijd je voeten optillen!


10. Slim stopcontact

Heb je apparatuur dat niet zelfstandig op je slimme thuisnetwerk kan worden aangesloten? Geen probleem! Met een slim stopcontact kun je de apparatuur voorzien van stroom. Niet super hightech, maar een goedkope oplossing om het apparaat op afstand in en uit te schakelen.

De toekomst van slimme toepassingen voor je woning?

Wat gaat de toekomst verder brengen qua slimme gadgets? Door de opkomst van ‘the internet of things’ zullen er steeds meer nieuwe producten gelanceerd worden. De volgende stap de is de slimme samenwerking tussen deze producten. Hierdoor zijn en worden de oplossingen eindeloos en producten komen waar we op dit moment nog niet zelf aan kunnen denken.

Heb jij slimme toepassingen waar je enthousiast over bent? Laat het weten in de comments onderaan de pagina.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct