Klantenbeoordeling 7.7/10

5 tips voor voordelig lenen op FX.nl

Je hebt even niet genoeg geld om een noodzakelijke uitgaven te doen. Dan is een lening een goede oplossing. Wij geven je 5 tips voor een goedkope lening.

1. Kies voor de laagste rente
De leenrente is op dit moment historisch laag. Vergelijk alle aanbieders en kies voor de beste aanbieding. Lenen wordt zo extra voordelig. Vergeet de voorwaarden niet te vergelijken.

2. Oversluiten naar een lagere rente
Heb je een lening en wil je profiteren van de huidige lage leenrente? Sluit dan je lening over naar een goedkopere aanbieder. Je krijgt dan nieuwe voorwaarden en de actuele leenrente.

Heb je diverse leningen lopen? Vraag dan naar de mogelijkheden om deze leningen samen te voegen. Dit is vaak voordeliger en ook heb je de mogelijkheid om opnieuw te kiezen voor de laagste leenrente.
 

 

3. Kies voor de lening die bij je past
Kies voor een lening die past bij je kredietvraag. Heb je bijvoorbeeld een bedrag ineens nodig voor een specifiek doel (persoonlijke lening) of wil je altijd een bedrag achter de hand hebben (doorlopend krediet).

Kies ook voor de looptijd die bij je past. Hoe eerder je de lening aflost hoe goedkoper de lening is. Ook wanneer de leenrente bij een langere looptijd lager is.


4. Leen verantwoord
Voordelig lenen betekent ook dat je de lening zonder problemen moet kunnen terugbetalen. Maak dus realistische afspraken over het aflossen van de lening.

 

Je kunt een lening met of zonder overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met de verzekering is een lening uiteraard wat duurder, je weet dan zeker dat de nabestaanden goed beschermd zijn.

5. Pas op voor flitskredieten
Flitskredieten zijn leningen met een korte looptijd. Voor deze leningen wordt een hoge rente gevraagd. Beter kun je kiezen voor een persoonlijke lening bij een betrouwbare partij.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "5 tips voor voordelig lenen op FX.nl".

  1. jullie vragen bruto inkomen,ik heb samen AOW en ABP een netto inkomen van ca.€33.000,00.
    Met welke factor moet ik dat vermenigvuldigen om een bruto inkomen te krijgen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct