Klantenbeoordeling 8.2/10

7 alternatieven voor sparen: meer doen met je spaargeld

De spaarrente is momenteel laag. Met deze zeven alternatieven voor sparen kun je meer doen met je spaargeld.

Spaargeld achter de hand

Het is verstandig om altijd spaargeld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven, bijvoorbeeld wanneer de wasmachine stuk gaat. Heb je echter een flink bedrag aan spaargeld, dan kan het interessant zijn om hier meer mee te doen.

Het spaargeld is in sommige gevallen zelfs lager dan de inflatie (stijging prijspeil). Dit betekent dat spaargeld op termijn minder waard kan worden.

Zeven alternatieven voor sparen

Wil je meer doen met je spaargeld? Dan hebben we voor je zeven alternatieven die mogelijk meer rendement opleveren.

Consumptief krediet aflossen

De hoogste spaarrente is nog altijd lager dan de leenrente. Lenen is dus duurder dan wat sparen oplevert. Wanneer je je lening aflost met spaargeld, dan levert dit direct winst op.

Hypotheek aflossen

Wanneer je woning/ hypotheek onder water staat, dan kan het interessant zijn om hypotheek af te lossen. Aflossen is een forse wijziging in de hypotheek. Lees ook: wanneer is aflossen verstandig.

Deposito sparen

Je kunt je spaargeld voor langere tijd vast zetten in een deposito. Deposito sparen levert een hogere spaarrente op. Hoe langer je je geld vast zet, hoe hoger de rente.

Beleggen

Beleggen kan een aanzienlijk groter rendement opleveren. Door te beleggen neem je ook een groter risico, bijvoorbeeld dat je vermogen minder waard wordt. Zelf aan de slag met beleggen? Vergelijk hier alle online brokers.


Investeren in je woning

Een verbouwing of onderhoud aan je woning is in veel gevallen een waardevaste investering. Daarbij vergroot je ook nog eens je woonplezier. Tip: het BTW tarief op renovatie en herstel van de woning is tot 1 maart 2014 verlaagd naar 6%.

Energiebesparende maatregelen

Ook energiebesparende maatregelen zijn investeringen die de waarde van je woning kunnen verhogen. Daarbij bespaar je ook nog eens op de maandelijkse energierekening.

Pensioen sparen

Je kunt je spaargeld gebruiken om je pensioen weer in eigen hand te nemen. Door een verhoging van de AOW-leeftijd en problemen bij de pensioenfondsen, zijn Nederlanders steeds meer op zichzelf aangewezen voor hun pensioen. Met een lijfrentepolis of bankspaarrekening bouw je vermogen op voor later.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "7 alternatieven voor sparen: meer doen met je spaargeld".

    • Beste Jack, bedankt voor je reactie. Het verlaagde BTW-trief voor herstellen van woningingen regeling is inderdaad verlengd tot 1 januari 2015. Ik heb dit aangepast. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (FX.nl)

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct