Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Autolening via dealer allesbehalve gratis

  Door: Roel 8146 keer gelezen
Autolening via dealer duur

Per 1 september mogen autodealers geen 0%-leningen meer verstrekken. Nu zij transparant moeten zijn over de kosten, blijken ze een stuk duurder.

0%-lening niet meer aangeboden

Je auto financieren tegen een rente van 0%. Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn. In de praktijk blijkt dit ook het geval. Aan een zogenaamde 0%-lening zijn wel degelijk financiële verplichtingen verbonden. De Vereniging van Financieringsondernemingen heeft daarom, in samenspraak met de Autoriteit financiële Markten (AFM), afgesproken deze leningen niet meer aan te bieden.

Autoleningen vergelijken?

Transparant over leenrente

Per 1 september moeten autodealers transparant zijn over de rente die zij voor een autolening vragen. Een rondgang langs de officiële dealersites van een aantal bekende automerken laat zien dat zij inderdaad een leenrente tonen. Hieruit blijkt ook dat een auto financieren via de dealer relatief duur is.

Tip: bekijk ook de top 10 tweedehands auto sites.

Kosten autolening van 15.000 euro

We onderzochten de financiering voor een auto van € 15.000,-:

  • Renault Flex choice: Hierbij geldt hoe meer producten je extra afneemt (garantie/onderhoud) des te lager de rente. De leenrente zonder services is 7,9%.
  • Toyota betaalplan: Hier werk je met een calculator. Wij kwamen bij 15.000 euro op een rente van 7,9%.
  • Volvo huurkoop: Vraagt een rente van 7,99% voor een lening van 72 maanden.
  • Kia Finance: Komt op een rente van 7,99% bij een lening van 36 maanden.
  • Opel Financiering: Geeft beperkt informatie, enkel een lening vanaf 4,9%. Het is niet duidelijk bij welk leenbedrag deze rente geldt.

Vergelijking met persoonlijke lening

De meest geschikte leenvorm voor een auto is een persoonlijke lening. Het geld ontvang je dan in één keer op je rekening. Daarna betaal je maandelijks een afgesproken deel aflossing en rente, tot de lening is afbetaald. In tegenstelling tot een huurkoop-financiering, word je direct eigenaar van de auto.

De kosten voor een persoonlijke lening via een reguliere financieringsmaatschappij liggen een stuk lager:

Geld lenen vergelijken loont

Het is zeker de moeite waard om geld lenen te vergelijken, voor je tekent voor de financiering bij de autodealer. Ook is het aan te raden om goed te controleren of er extra kosten aan de lening verbonden zijn. Autodealers kunnen de lening combineren met aanverwante onderhouds- en garantiecontracten om zo de leenrente te drukken, bijvoorbeeld bij Renault Flex Choice.

Geld lenen

Goedkoop geld lenen? Vergelijk alle leningen.

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een nieuwe auto?

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

financiering via dealer dacia

ik heb een dacia sandero laureate special editie
Met 90 pk motor en turbo veel extra's 3 cilinder
die alleen inzat jaar uitkwam vraagprijs 11990 euro zonder afkeveringskosten van bijna 100 euro heb wat extra's bij gevoegd zoals navigatiesysteem 1000 euro reservelijst wat er iets in zat toen ik hem kreeg cruiscontrol wat er iets inzat toen ik hen kreeg en toen ik de winkel uit reed hadden ik een financiering aan de broek van 1500 wat me in totaal 17500 kost met 1750 rest betaling achteraf na financiering
Klopt dit wel want zo kost de auto me 17500 plus 1750 euro en hadden extra verzekering afgesloten voor twee jaar extra op nieuwwaarde of 100000 km
Volgens mij klopt er iets niet want heb ook nog voor mijn oude auto 500 euro ingeruild terwijl die zeker 1500 waard was maar ik trapte erin omdat hij gekeurd moest worden.en achteraf bleek er maar 1jaar extra verzekering op te zitten.
is hier nog wat aan te doen of ben ik gewoon genept door de dealer