Klantenbeoordeling 9.7/10

Autoschade in het buitenland? Ga goed verzekerd op reis.

Een autoschade kan een vakantie flink verpesten. De meeste Nederlanders gaan daarom goed verzekerd op reis, vaak zelfs oververzekerd.

Vaak oververzekerd

In dat smalle Italiaanse straatje, op een drukke Franse parkeerplaats of over een Oostenrijkse bergpas; ook in het buitenland zit een autoschade in een klein hoekje.

We gaan dus goed verzekerd op vakantie. Een autoschade en de gevolgen daarvan wordt door een aantal verzekeringen gedekt. Vaak is er sprake van overlap waardoor je oververzekerd bent.
 

Dekking autoschade

De schade aan de auto wordt gedekt door de autoverzekering, ook in het buitenland. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent is enkel de schade bij andere weggebruikers (WA), alle schade buiten je schuld (beperkt casco) of alle schades inclusief die je eigen schuld zijn (all risk).

Op de groene kaart staat in welke landen je met de autoverzekering verzekerd bent: dit is vaak in hele Europese Unie en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee.


Weer op weg

Wanneer je (tijdelijk) niet verder kunt, wil je natuurlijk dat dit goed opgelost wordt. Je kunt bijvoorbeeld geholpen worden met pechhulp, vervangend vervoer of een extra overnachting. Ook is het fijn als eventuele sleep- en garagekosten worden vergoed. Dit kun je op verschillende manieren verzekeren (in de voorwaarden lees je welke verzekering wat dekt):

  • Een aantal zaken zitten standaard in de autoverzekering en de reisverzekering.
  • Daarbij bieden sommige verzekeraars een extra buitenlandmodule bij de autoverzekering aan of extra automobilistenhulp bij de reisverzekering.
  • Ook de Wegenwacht biedt pechhulp en vervangend vervoer in het buitenland, bijvoorbeeld met de Europa service.

Vooraf controleren

Controleer voordat je op reis gaat of je goed verzekerd bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. In de voorwaarden lees je wat je verzekering precies dekt. Controleer daarbij of er geen sprake is van overlap in de dekking van de verschillende verzekeringen. Dit kan je geld besparen.

Bespraartip: controleer ook eens of je nog de laagste premie betaalt voor je autoverzekering en reisverzekering.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct