Klantenbeoordeling 10.0/10

Autoverzekering als beste getest

Wat zijn de vijf-sterren-autoverzekeringen van dit moment? MoneyView beoordeelde autoverzekeringen op prijs en voorwaarden.

Autoverzekeringen vergeleken

MoneyView vergelijkt maandelijks een financieel product. Deze keer zijn de autoverzekeringen van de Nederlandse verzekeraars beoordeeld. Met een brede selectie aan postcodes, leeftijden, schadevrije jaren en auto’s, zijn klantprofielen gemaakt.

Op basis van deze profielen zijn de prijs en voorwaarden van de autoverzekeringen vergeleken.

Vijf-sterren-autoverzekering

MoneyView heeft de volgende autoverzekeringen met vijf sterren beoordeeld.

Volledig Casco (VC)

Bij volledig casco behalen InShare Lancyr en Univé (budget) vijf sterren als het gaat om prijs. De voorwaarden van AllSecur, ANWB en Univé (optimaal) werden beloond met vijf sterren.

Beperkt Casco (BC)

Voor de autoverzekering beperkt casco zijn de vijf sterren voor voorwaarden gegaan naar AllSecur, Allianz en OHRA. De verzekeraars met vijf sterren op prijs zijn wat minder bekend dit zijn: De Nederlanden van Nu, Witgeld en Verzekeruzelf.


Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Bij een WA-autoverzekering krijgen Aon Direct, Witgeld en Verzekeruzelf vijf sterren voor de prijs. De voorwaarden van AllSecur, Delta Lloyd en FBTO werden beloond met vijf sterren.

Prijs of kwaliteit

Het onderzoek van MoneyView geeft een mooi overzicht van de prijsvechters en de verzekeraars die gaan voor kwaliteit. Het is opvallend dat geen enkele verzekeraar zowel vijf sterren krijg zowel de premie als de voorwaarden. Ook tussen de verschillende dekkingsvormen zijn veel verschillen. AllSecur is de enige verzekeraar die zowel bij WA, BC als VC vijf sterren krijgt voor de voorwaarden.

Autoverzekering op maat

MoneyView gaat uit van ‘de gemiddelde consument’. Voor de autoverzekering is het echter belangrijk dat de voorwaarden bij je passen, uiteraard tegen de meest voordelige premie. Het is daarom aan te raden om op basis van je persoonlijke gegevens de autoverzekering te vergelijken.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct