Klantenbeoordeling 8.2/10

Besparen op je inboedelverzekering

Een goede inboedelverzekering is voor huizenbezitters én huurders onmisbaar. Kies daarom, naast de laagste premie, voor passende voorwaarden.

Inboedelverzekering onmisbaar

De inboedelverzekering dekt het verlies of schade aan alle roerende zaken in en om de woning. Hierbij moet je denken aan de gevolgen van brand, water of een inbraak. Omdat de kostenpost in deze situaties vaak groot is, is een inboedelverzekering zowel voor huizenbezitters als huurders onmisbaar.

Premieverschillen groot

De premieverschillen bij een inboedelverzekering zijn groot. Een jong gezin betaalt bijvoorbeeld bij de goedkoopste inboedelverzekering € 20,- minder dan bij de duurste verzekeraar. Het is dus interessant om de premie te vergelijken, ook als je in het verleden al een inboedelverzekering hebt afgesloten.

Inboedelverzekeringen vergelijkenVergelijk alle inboedelverzekeringen >


Risico op schade

Verzekeraars bepalen de premie op basis van je situatie, onder andere je gezinssamenstelling, de buurt waarin je woont en het woonoppervlak. Met deze gegevens proberen ze het risico op schade in te schatten. Een groter woonoppervlak geeft bijvoorbeeld meer kans op schade en zorgt dus voor een hogere premie.

Voorkom over- of onderverzekering

Kies echter niet blind voor de laagste prijs, controleer ook of de dekking bij je past. Met deze tips voorkom je over- of onderverzekering en bespaar je slim:

  • Dekking: je kunt kiezen voor volledige dekking (all risk) of uitgebreide dekking. De eerste dekt alleen voorvallen uit de polis, de laatste elk plotseling van buitenkomend onheil.
  • Kostbare spullen: sieraden, audiovisuele apparatuur, geld en antiek zijn maar bepekt verzekerd en moet je mogelijk bijverzekeren.
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: met een goed beveiligde woning kun je korting krijgen op de inboedel verzekering. Hiervoor is een Politiekeurmerk nodig.
  • Opstal verzekering: voor huiseigenaar is het aan te raden de inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als de opstalverzekering. Zo voorkom je overlap in de dekking en hoef je een schade niet bij meerdere verzekeraars te melden.
  • Pakketkorting: sluit je meer verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, dan kom je vaak in aanmerking voor een pakketkorting.
  • Buitenhuisdekking: bij steeds meer verzekeraars is je inboedel ook onderweg verzekerd. Dit is interessant als je veel onderweg bent met dure spullen op zak.
  • Eigen risico: bij een aantal verzekeraars kun je het eigen risico verhogen voor een lagere premie

Vergelijk regelmatig

Ons advies: vergelijk regelmatig de huidige premie van je inboedelverzekering met de aanbiedingen in de markt. Controleer daarbij of de dekking nog bij je past. Minimaal eens in de 3 jaar of bij een verhuizing, na een verbouwing of een gewijzigde gezinssamenstelling.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct