Klantenbeoordeling 7.7/10

Camper kopen van je overwaarde (170 euro per maand)

Betaal de camper met de overwaarde van je huis. Lees hoe je geld uit stenen kunt halen voor een camper en wat het je maandelijks kost.

Er zijn talloze redenen om overwaarde op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van je kinderen of om eerder met pensioen te gaan. Maar wat als je eigenlijk gewoon een beetje extra wilt genieten? 

Dan kun je ervoor kiezen om ‘geld uit stenen te halen’ voor een camper. Hoe werkt dit precies? En welke voordelen brengt dit allemaal met zich mee? Wij vertellen je er alles over.

Waarom een camper kopen?

Om optimaal te kunnen genieten van het leven is het natuurlijk fijn om op ieder moment te kunnen gaan en staan waar je wilt. Een camper biedt dat! Laat het werk even liggen en geniet van een welverdiende vakantie, zonder ver van te voren na te denken waar naartoe. 

Met een camper kun je bij slecht weer besluiten om je spullen te pakken en te vertrekken naar de zon. Je hoeft hiervoor dus niet ver van te voren een vakantie te boeken. Zo heb je een ultiem gevoel van vrijheid en toch altijd je eigen plekje. Maak bijvoorbeeld een reis door Europa en verken verschillende landen. Zo kun je echt genieten van jouw vrije tijd.

Voordelen camper op een rijtje

 • Je eigen plek op wielen
 • Eigen sanitair
 • Veel vrijheid 
 • Van plek naar plek kunnen gaan
 • Bij slecht weer vertrekken naar de zon 
 • Niet vastzitten aan één vaste plek 

Geld uit stenen halen voor een camper

Een belangrijk nadeel is dat een camper een flinke investering vergt. Mogelijk is je spaargeld niet toereikend of wil je dit niet (volledig) hieraan besteden. 

Een hypotheek biedt dan oplossing. Veel huizenbezitters hebben overwaarde opgebouwd. Dit kun je prima inzetten om een camper van te kopen.

 • Omdat een camper een consumptieve besteding is, heb je een zogenoemde box 3 hypotheek nodig. Dit betekent dat renteaftrek over dit deel niet mag. Verder werkt het hetzelfde als een reguliere hypotheek.
 • Hebben jij en je partner de AOW-leeftijd bereikt dan kom je in aanmerking voor een zogenoemde verzilverhypotheek. Kenmerken hierbij zijn een ruime toets op het (pensioen)inkomen en de rente wordt opgeteld bij de hypotheeksom. 

Lees ook waarom het verstandig is om niet te lang te wachten met overwaarde opnemen.

Wat betaal ik extra per maand?

Voor 40.000 euro heb je al een goed onderhouden tweedehands camper. In onderstaand rekenvoorbeeld laten we zien hoeveel het kost als je hiervoor een extra aflossingsvrij leningdeel afsluit met een hypotheekrente van 4,5%.


Kosten (aanschaf + financiering)

 • Aankoopprijs camper: €40.000,-
 • Kosten hypotheek: €3.000,-
 • Taxatierapport: €650,-
 • Notaris: €750,-

Totale benodigde hypotheek: €44.400,-

De totale kosten voor de aanschaf van de camper inclusief de financieringskosten bedragen €44.400,-. Over dit bedrag betaal je alleen de rente van 4,5%. Dit komt neer op €166,50 per maand.

Voor nog geen 170 euro per maand rij je al een in camper! Wil jij dit ook of heb je een ander bestedingsdoel? Bereken nu vrijblijvend je verzilvermogelijkheden.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Camper kopen van je overwaarde (170 euro per maand)".

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct