Klantenbeoordeling 9.7/10

De hoge spaarrente van Argenta

Argenta biedt momenteel de hoogste spaarrente. We vertellen je graag meer over deze relatief onbekende prijsvechter.

De hoogste spaarrente

Argenta biedt op dit moment de hoogste spaarrente in Nederland. Uniek: dit tarief is zonder bijkomende kosten of verplichte inleg en het spaargeld is vrij opneembaar.

De sympathieke zuiderburen laten met dit hoge tarief en goede voorwaarden de Nederlandse concurrenten Knab en Zwitserleven achter zich. Momenteel kan alleen Nationale Nederlanden deze aanbieding volgen.


Concurrentie voor Nederlandse banken

Argenta is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt. De van oorsprong Belgische bank gaat met voordelige tarieven de concurrentie met de Nederlandse banken aan.

Eerst op het gebied van hypotheken. Argenta heeft met een lage hypotheekrente steeds meer marktaandeel veroverd en staat het inmiddels in de top 3 van beste geldverstrekkers. Sinds 2004 biedt Argenta ook een internetspaarrekening aan.

Een spaarrekening bij Argenta valt onder de Belgische Collectieve Garantieregeling. Deze regeling is sinds 2008 gelijk aan het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Het spaargeld is gegarandeerd tot € 100.000,- per rekeninghouder.
 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Praat mee over "De hoge spaarrente van Argenta".

  1. Hiermee bevestig ik dat Argenta een fijne en gemakkelijke spaarrekening heeft (ben al 10 jaar bij hun). Je kunt elk bedrag storten en weer terug boeken . Snel en makkelijk een of meerdere rekeningen openen. Een zeer kleine handige (verstopbare) e-dentifier zonder kaart te gebruiken. Men had vroeger een gratis (je kreeg er rente op) betaalrekening. Hopelijk komt dit weer snel terug dan kan ik van die dure ABNAMRO rekening af. (heeft niets met artikel te maken). Van mij krijgen ze een 10plus !!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct