Klantenbeoordeling 10.0/10

De spaarrente in Nederland daalt

Onlangs hebben een aantal grote banken hun spaarrentes verlaagd. Omdat dit vaak met enkele tienden van procenten gaat merkt de klant dit niet direct. De spaarrente ligt bij veel banken rond de 2 procent. Deze dalende trend lijkt zich echter voort te zetten. De verwachting is dat een aantal banken binnenkort onder de denkbeeldige grens van 2% zullen duiken.
 

 

Door de spaarrente te vergelijken is het nog steeds mogelijk om een goede deal te maken. Kijk dus regelmatig of uw bank nog wel de beste spaarrente biedt. Dit houdt de banken tevens scherp. Zij hebben spaargeld nodig om hun hypotheken te financieren. Wanneer de spaarrente te laag wordt en consumenten massaal hun geld weghalen, hebben ze een probleem.

Sparen is een veilige manier om uw geld te laten beheren. In ruil voor deze zekerheid neemt de consument genoegen met een beperkte spaarrente. Maar hoe staat het eigenlijk met de veiligheid van het spaargeld? Een heffing zoals in Cyprus is absoluut niet aan de orde. De financiële problemen van dat land zijn niet te vergelijken met Nederland. Daarbij, door het depositogarantiestelsel is elke spaarder tot € 100.000 beschermd bij een faillissement van de bank. Bij een en/of-rekening is dit twee maal dat bedrag.

 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct