Klantenbeoordeling 9.7/10

De spaarrente stijgt… eindelijk

Na de hypotheekrente stijgt nu ook de spaarrente. De afgelopen weken is voor diverse spaarrekeningen de rente verhoogd. We maken de balans op voor spaarders.

Met de hoge inflatie en beleidswijziging van de Europese Centrale Bank, is een stijging van de spaarrente onvermijdelijk.

Het geduld van spaarders wordt op de proef gesteld. Lees hier waarom de spaarrente niet mee stijgt met de hypotheekrente. Nu komen spaarbanken in beweging.

Hoogste spaarrente bij deposito’s

Het meest opvallend is de rentestijging bij depositosparen. De ene na de andere Europese spaarbank heeft de afgelopen weken de depositorente verhoogd.

Dit heeft tot de volgende hoogste spaarrentes geleid:

Spaar je liever dichterbij huis, dan kun je terecht bij het Belgische CKV Bank. Daar kun je voor 3 jaar vast sparen tegen 1,3% Ook spaarrente van Nederlandse spaardeposito is gestegen, maar deze halen geen van allen de spaarrente top-10.


En dan is er nog de spaarverzekering van Dela. Zij bieden momenteel een toprente van 2% voor hun spaarproduct met vaste inleg.

Ook spaarrentes zonder beperkingen stijgen

Spaar je liever zonder beperkingen, dan kan dat nu ook tegen een hogere rente. De top-rentes van vrij opneembare spaarrekeningen zijn gestegen. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe spaarbanken toegevoegd aan het spaarrenteoverzicht.

Dit zorgt voor de volgende top 5 van spaarbanken:

  1. Renault Bank: 0,35%
  2. Bigbank: 0,35%
  3. Nordax: 0,23%
  4. Klarna Bank: 0,21%
  5. Openbank: 0,20%

Dit zijn allemaal Europese spaarbanken. Kijken we naar de Nederlandse vrij opneembare spaarrekeningen, dan blijft de rente akelig dicht bij 0%. Toch is ook hier iets positiefs te melden. Banken beperken namelijk één voor één hun negatieve spaarrente, waaronder ABN AMRO, ING en Rabobank.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Hoogste spaarrente

De hoogste rente voor jouw spaargeld.

Internetsparen

Open een vrij opneembare spaarrekening.

Deposito sparen

Zet je spaargeld vast voor meer spaarrente.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct