Klantenbeoordeling 10.0/10

Besparen op geld lenen (3 voorbeelden)

Nederlanders betalen in drie situaties te veel voor hun consumptief krediet. Lees hoe je kunt besparen op je huidige lening.

Geld lenen steeds goedkoper

De kredietmarkt is de laatste jaren flink veranderd. Zo is geld lenen de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. De kans is groot dat je inmiddels te veel betaalt voor je lopende lening. In onderstaande drie situaties, hebben we een goedkoper alternatief voor je.

Extra: een lagere leenrente is een besparing op je maandlast en het biedt de mogelijkheid om de lening sneller af te lossen.

1. Een bestaande lening oversluiten

De prijsverschillen voor geld lenen zijn groot. De lening met de hoogste rente is bijna twee keer zo duur als de lening met de laagste rente. Met name banken bieden dure leningen. Hierdoor kan het interessant zijn om een lening over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Vaak blijven de voorwaarden van de lening hierbij gelijk. Zie onderstaand voorbeeld:


Laagste leenrente voor € 25.000,- op 17 maart 2017

Goedkoopste leningen Duurste leningen
  • Santander (7.7%)
  • Rabobank (7,2%)
  • SNS (6,5%)


2. Pas op voor dure leenvormen

De helft van alle leningen bestaan uit rood staan, credit card- en postorder kredieten. Dit zijn dure leenvormen met een leenrente van 10% tot 14%. Let ook op voor minileningen, dit zijn vaak dure leningen met verborgen extra kosten. Een goedkoper alternatief om altijd geld achter de hand te hebben is een doorlopend krediet.

3. Een autolening kan vaak goedkoper

Op dit moment wordt 45% van de aflopende leningen gesloten voor een auto. Vaak wordt dit via de autodealer gedaan bij de aanschaf. Deze autoleningen via de dealer zijn niet gratis en vaak te duur. Vergelijk de rente van je autolening eens met de actuele leenrente. Ziet je een beter aanbod? Doe dan direct een aanvraag om je lening tegen betere voorwaarden over te nemen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct