Klantenbeoordeling 8.2/10

Een gefinancierde auto verkopen

Je wilt je auto verkopen, maar er staat nog een schuld open bij de financieringsmaatschappij? Een gefinancierde auto verkopen kan via een auto inkoopbedrijf.

Een gefinancierde auto verkopen

Wanneer je een auto financiert wordt het overschrijvingsbewijs of de tenaamstellingscodes ingehouden door de financieringsmaatschappij of bank waar je de lening hebt ondergebracht. Dit om uiteraard te voorkomen dat je de auto verkoopt zonder je schuld in te lossen.

Stel je hebt een openstaande schuld van € 5.000,- en je auto is nog € 7.000,- waard, in dit geval dien je eerst de openstaande schuld in te lossen om vervolgens het overschrijvingsbewijs of tenaamstellingscodes te ontvangen zodat je de auto kunt verkopen of inruilen.

Een gefinancierde auto verkopen kan via een auto inkoopbedrijf zoals Ikwiljouwautokopen.nl, dan kan in de meeste gevallen de bank rechtstreeks betaald worden door het bedrijf. In dit geval hoef je de € 5000,- niet hoeft voor te schieten en zal het je het resterende bedrag ontvangen nadat de auto is gevrijwaard.

Is je auto financieren een goed idee?

Geld lenen voor een auto, een auto op afbetaling kopen of lease. In principe zijn het allemaal varianten voor het financieren van een auto met geld dat niet van jezelf is. Het is natuurlijk helemaal geen schande wanneer je je nieuwe bolide niet helemaal uit eigen zak gaat betalen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat in Nederland 80% van de autokopers dit niet volledig uit eigen middelen ophoest. Op het moment dat je een auto gaat financieren zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Rente autolening

Vanzelfsprekend wil je een niet te hoge rente betalen voor je lening. Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen dan zijn er vaak zeer scherpe rente acties. Let hier goed op bij de aanschaf want dit kan veel geld schelen in de maandelijkse lasten. Bij de aanschaf van een gebruikte occasion auto dan ligt dit wat anders meestal begint het rentetarief dan ergens rond de 5% met stevige uitlopers naar boven. Het is zeker de moeite waard om goed te shoppen aangezien de verschillen enorm zijn.


Aflossing en looptijd

Naast het rentepercentage is de aflossing natuurlijk ook van belang. Kun je onbeperkt aflossen of eventueel volledig aflossen voordat de looptijd is verstreken? En als dit kan is het dan boetevrij of krijg je een gepeperde rekening gepresenteerd? Dit zijn allemaal vragen waarop je voordat je een contract afsluit een antwoord op wilt hebben.

De maandelijkse lasten zijn afhankelijke van drie facetten; de looptijd van het contract, de rente en uiteraard het te financieren bedrag. Hoe langer de looptijd des te lager het maandbedrag dus hier kan je zelf mee spelen wat in jou geval het meest handige is. Mocht je bijvoorbeeld een looptijd hebben van 60 maanden (5 jaar) dan is het wel handig om te weten of je tussentijd extra kan inlossen, mocht je in de loop van de jaren een financiele meevaller hebben dan kan dit aantrekkelijk zijn om te doen.

Kortom, doe zelf het nodige speurwerk en let een beetje op de kleine lettertjes en vergelijk de aanbiedingen goed met elkaar.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Een gefinancierde auto verkopen".

    • Beste Eddy, bedankt voor uw bericht. Een autolening tegen 0% is inderdaad niet toegestaan. Deze toevoeging heb ik verwijderd uit het artikel. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct