Klantenbeoordeling 10.0/10

Een hypotheek sluiten bij familie of bekenden

Obvion komt als eerste geldverstrekker met een zogenaamde peer-to-peer-hypotheek. Daarin wordt een deel van de hypotheek gefinancierd door een familielid of bekende.

Lenen volgens het peer-to-peer-principe krijgt meer voet aan de grond in Nederland. Daarin lenen particulieren elkaar geld voor een aantrekkelijke rente of een mooi rendement. Obvion gaat dit principe, naar eigen zeggen,  nu voor het eerst toepassen op hypotheken.


Met de ‘MetElkaarhypotheek’ kunnen familieleden, maar ook vrienden en bekenden, een deel van de hypotheek financieren. Het grote voordeel is dat de geldverstrekker garant staat voor de gehele hypotheek. Op deze manier kan de uitlener op elk moment uitstappen.

Volgens Obvion dit het een win-win situatie voor zowel de uitlener als de koper. Wie het geld uitleent ontvangt een hoger rendement dan op de spaarrekening. De koper krijgt een rentekorting waardoor het tarief lager is dan de huidige hypotheekrente in de markt.

Het is al langer mogelijk een familielid helpt bij het afsluiten van een hypotheek, onder andere de grootbanken ABN AMRO, Rabobank, en ING bieden een zogenaamde 'familie hypotheek' aan. Nieuw bij Obvion is dat nu ook vrienden en bekenden kunnen helpen met de financiering van een woning.'

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct