Klantenbeoordeling 8.2/10

Een reisverzekering voor een zorgeloze vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk ontzettend leuk, maar niets is zo vervelend als voor onverwachte situaties te komen te staan in een vreemd land. Een reisverzekering afsluiten biedt je zekerheid tijdens je fantastisch vakantie in bijvoorbeeld Spanje. 

Waarom een reisverzekering?

Er wordt vaak gedacht dat een reisverzekering alleen nodig is voor beschadigingen of het verliezen van je bagage, dit is echter de minst belangrijke reden. Want de kosten die hierbij komen kijken zijn veel lager dan de kosten voor een opsporings- of reddingsactie. Een reisverzekering biedt je zekerheid over de dekking van deze kosten. Het is dus noodzaak ervoor te zorgen dat je altijd met een reisverzekering op vakantie gaat. 

Verschillen tussen reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit ben je verzekerd voor materiële maar ook voor persoonlijke schade. Zo ben je dus verzekerd voor je bagage tot aan persoonlijke schade, zoals ziekte en/of ongeval die je tijdens een reis kunt oplopen. Er zijn twee verschillende soorten reisverzekeringen. Een kortlopende- en langlopende reisverzekering. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? 

Kortlopende reisverzekering

Met deze verzekering verzeker je één vakantie. Je betaalt op deze manier alleen voor de dagen waarop je op vakantie bent. Deze verzekering is dan ook geschikt voor wanneer je af en toe op vakantie gaat. Het is dus eigenlijk een tijdelijke reisverzekering. Je bent hiermee verzekerd vanaf de dag van vertrek tot aan de dag van thuiskomt. 

Een kortlopende reisverzekering vergoedt onverwachte kosten die tijdens je reis op je pad komen, bijvoorbeeld diefstal of verlies van je bagage. Of medische kosten bij een ongeval. 

Doorlopende reisverzekering 

In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering stopt een doorlopende reisverzekering niet, tenzij je hem zelf stop zet. Een doorlopende reisverzekering zegt het eigenlijk al, een verzekering die altijd doorloopt ook als je niet op vakantie bent. 

Deze verzekering is handig wanneer je per jaar meerdere keer op vakantie gaat.

Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in de zomer, winter en ook nog een keer een stedentrip tussendoor. Deze verzekering dekt ook zowel materiële (bagage) als persoonlijke schade (ongeval of ziekte). 


Er zijn dus verschillende reisverzekeringen. De premies en voorwaarden verschillen per verzekeringsmaatschappij. Het is dus goed om verschillende kortlopende- en doorlopende verzekeringen met elkaar te vergelijken om zo de juiste keuze te kunnen maken. Wij helpen je alvast een handje. 

Wat is nu de beste reisverzekering? 

De consumentenbond maakt regelmatig een vergelijking van de polissen van zo’n 30 aanbieders. Als beste uit de test zijn de ANWB Compleet en Unigarant Uitgebreid naar voren gekomen. Beide verzekeringen bieden een goede bagage vergoeding. Verder is er geen maximum aan de vergoeding bij annulering en bij invaliditeit of overlijden na een ongeval op vakantie. Ook gevolgen met betrekking tot de corona crisis worden goed gedekt. 

Naast ANWB en Unigarant scoren ook andere verzekeringen erg goed. Hieronder is de top 5 best geteste doorlopende reisverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Goed om er je voordeel mee te doen!

Reisverzekering Testoordeel
ANWB Compleet8,6
Unigarant8,6
Allianz Global Assistance Premium8,5
ABN Amro8,4
Allianz Global Assistance Comfort8,0
Bron: consumentenbond.nl

                  

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct