Klantenbeoordeling 8.2/10

Eerste premie zorgverzekering 2014 bekend

Update: Inmiddels zijn alle zorgpremies bekend. Op FX.NL kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken.

DSW heeft als eerste de zorgpremie voor 2014 bekend gemaakt. De verzekeraar verlaagd de premie voor de zorgverzekering met € 90,- ten opzichte van dit jaar.

DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de premie voor het volgende jaar bekend maakt. De Schiedamse aanbieder trapt af met een premieverlaging van € 1230,- naar € 1140,-. De komende weken volgen de andere verzekeraars. Zullen zij het goede voorbeeld van hun concurrent volgen?


Er wordt van diverse kanten druk uitgevoerd om de zorgpremie voor 2014 te verlagen. Zo verwacht  Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat de premie in 2014 daalt naar € 1226,-. DSW gaf aan dit bedrag van de Minister te hoog te vinden, met name de kosten voor ziekenhuisopname. Zij verlagen de premie daarom tot onder het bedrag van de Minister.

De Consumentenbond pleit voor een nog lagere zorgpremie. Zij vinden dat de kosten voor een zorgverzekering volgend jaar met € 300,- omlaag kan, onder anderen door de ‘vette reserves en jaarlijkse recordwinsten’ van de zorgverzekeraars.

Uw zorgverzekering vergelijken loont. U kunt gemiddeld € 185.- besparen door jaarlijks over te stappen naar de zorgverzekering die op dat moment het voordeligst voor hen is. Op FX.NL kunt u binnenkort alle zorgverzekeringen vergelijken. Let op: niet alleen de prijs is belangrijk, de zorgverzekering zorg verzekering moet ook passen bij uw zorgbehoeften. In onze zorgvergelijker vergelijkt u daarom niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden.

Dossier zorgverzekering 2014

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Eerste premie zorgverzekering 2014 bekend".

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct