Klantenbeoordeling 9.7/10

Freo verlaagt rente opnieuw

Freo staat bekend als één van de voordeligste aanbieders voor geld lenen. Toch maakte de Brabantse kredietverstrekker vandaag bekend haar rentetarieven opnieuw te verlagen.

“Ons streven is om onze positie in de rente top 3 vast te houden,” vertelt Rick Bos, strategisch marketingmanager bij Freo. “Daarom verlagen we onze rentes wanneer dat kan.”

Freo versterkt positie voor geld lenen

Met een vanaf-rente van 4,2 % bij een Persoonlijke Lening van 25.000 euro tot 75.000, was de rente van Freo al aan de scherpe kant. Vandaag laat Freo weten dat ze de rente voor een Persoonlijke Lening voor leenbedragen tussen de 25.000 en 75.000 nog eens met 0,3 % gaat verlagen: de vanafrente daalt daarmee naar 3,9%. Freo versterkt hiermee haar positie in de rente top 3.

Weet wat je leent

De kredietverstrekker houdt de kosten laag door haar leningen uitsluitend online aan te bieden. Bos:  Onze rente is gekoppeld aan de rente op de kapitaalmarkt. Toen we zagen dat in deze kredietklasse nog ruimte was voor verlaging, hebben wij de rente verlaagd. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten niet te veel betalen voor hun lening. Bij Freo geen addertjes onder het gras of verborgen kosten. Onze leningen zijn altijd eerlijk en transparant.”

Geen Risk Based Pricing bij Freo

Bij Freo weet  je vóórdat je een offerte aanvraagt al welke rente je gaat betalen. Logisch? Bij sommige kredietverstrekkers komt het tarief op de website niet overeen met de rente op de offerte.


Bos: “In zo’n geval wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van Risk Based Pricing. Hoe groter het risico is dat je je lening niet terug kunt betalen, hoe hoger de rente wordt. Je tarief is dan bijvoorbeeld afhankelijk van je leeftijd, je woonsituatie en of je wel of geen vaste baan hebt. Bij Freo doen we hier niet aan. Hier geldt voor iedereen die hetzelfde bedrag leent, hetzelfde tarief. Wel zo eerlijk, vinden wij.”

Bereken je lening

Misschien heb je al een lening en wil je weten of deze goedkoper kan. Of ben je op zoek naar een nieuwe lening om bijvoorbeeld je verbouwing te financieren. In beide gevallen is Freo een aantrekkelijke keus. Met de handige vergelijkingstool op de website bereken je heel eenvoudig het verschil tussen je huidige en je nieuwe lening. Ook weet je binnen een paar minuten wat je voor een nieuwe Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet betaalt.

Ook benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Freo verlaagt rente opnieuw".

  1. Heb een hypotheek bij mijn vader maar zou deze met een nieuwe hypotheek die lager is qua rente kunnen aflossen.
    Gaat om een bedrag van 95000

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct