Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Geld lenen, de goedkoopste leningen vergelijken en direct een lening aanvragen op FX.nl

Geen doorlopende kredieten meer bij ABN AMRO

  Door: Roel 2080 keer gelezen

Kredietverstrekkers stellen meer paal en perk aan doorlopende kredieten. ABN AMRO gaat een stapje verder en stopt helemaal met deze vorm van geld lenen

ABN AMRO stopt met doorlopende kredieten

Vanaf 9 december verstrekt ABN AMRO geen nieuwe doorlopende kredieten meer. De bank geeft aan dat de vraag naar deze leenvorm is gedaald omdat mensen graag willen aflossen. Op deze manier houden ze grip op hun schulden.

Met het 'Flexibel Krediet' bood ABN AMRO een oplossing voor mensen die gedurende 2 jaar meerdere grotere uitgaven wilden doen, bijvoorbeeld meubels.

Flexibiliteit is ook een risico

Een doorlopend krediet biedt extra bestedingsruimte. Gedurende een bepaalde periode kun je geld lenen en weer aflossen wanneer het jou uitkomt. Deze flexibiliteit brengt ook een risico met zich mee. Omdat een afgelost bedrag telkens opnieuw kan worden opgenomen, vergt het zelfdiscipline om helemaal uit de schulden te komen.

Doorlopende kredieten zijn geschikt voor kleine bedragen met een korte looptijd. Wie meer wil lenen kan beter een persoonlijke lening afsluiten.

Zelfregulering van de kredietbranche

De stap van ABN AMRO om geen doorlopende kredieten meer aan te bieden, past in de lijn van zelfregulering van de kredietmarkt. Eerder al stopten Interbank en BNP Paribas met het aanbieden van consumptieve kredieten.

Andere kredietverstrekkers hebben een maximum gesteld aan de tijd dat je opnieuw geld kunt opnemen met een doorlopend krediet. De opnamemogelijkheid bij DEFAM, Qander en Nationale Nederlanden is gemaximeerd tot 12 of 36 maanden. 

De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) heeft een maximale looptijd ingevoerd. Voor nieuwe leningen geldt dat je het leenbedrag binnen 15 jaar moet terug betalen. Ook moet regelmatig getoetst worden of het openstaande leenbedrag nog past bij de situatie van de klant.

Geld lenen

Goedkoop geld lenen? Vergelijk alle leningen.

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een nieuwe auto?

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.