Klantenbeoordeling 10.0/10

Geld lenen bereikbaar voor flexwerker

Er zijn deze week extra mogelijkheden gekomen om geld te lenen met een tijdelijk dienstverband. Hiermee volgen kredietverstrekkers de hypotheekaanbieders met het aanbieden van maatwerk.

Extra mogelijkheden voor flexwerkers

In navolging van hypotheekverstrekkers hebben enkele kredietaanbieders inmiddels ook de acceptatienormen verruimd om consumptief geld te lenen. Hierdoor komen alleenstaanden met een tijdelijk dienstverband sneller in aanmerking voor een lening.

Waar voorheen het inkomen voor slechts 70% meegerekend werd als vast inkomen wordt nu het inkomen voor 100% meegenomen. Consumptief geld lenen wordt hiervoor ook bereikbaar voor flexwerkers.

De enige voorwaarde die hierin extra gesteld wordt is dat je in het bezit dient te zijn van een koopwoning. Deze voorwaarde geldt naast de reguliere toets en betaalbaarheid op basis van inkomen.

 

Bereken je maximale lening? Eenvoudig en snel >
 

Kredietverstrekkers volgen hypotheekaanbieders

Eerder zijn er al soortgelijke initiatieven opgezet door NHG en een aantal uitzendorganisaties samen met hypotheekverstrekkers voor het verkrijgen van een hypotheek. Lees meer over maatwerk inzake hypotheken.

Met de verruiming spelen nu ook de kredietverstrekkers in op het groeiend aantal flexwerker in Nederland en het belang van maatwerk voor deze doelgroep.


Consumptief krediet wordt steeds vaker ingezet voor het financieren van een restschuld of woningverbetering. Een persoonlijke lening heeft hiervoor net zoals een hypotheek dezelfde fiscale omgang. De rentelasten kunnen ingezet worden als aftrekpost op je belastbaar inkomen.

Door het gelijkstellen van de omgang met tijdelijke contracten zal een grote doelgroep geholpen worden. Hiermee worden ze in staat gesteld om de verbouwing te financieren of een mogelijke restschuld bij verkoop van de oude woning op te vangen.

Gerelateerde onderwerpen:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct