Klantenbeoordeling 9.7/10

Geld lenen: de beste oplossingen voor jou

Als je leeft van loonstrook tot loonstrook of wanneer je simpelweg niet genoeg gespaard hebt voor een reservepotje, is het laatste waar je aan denkt een andere lening te nemen. Je bent niet alleen: in het eerste kwartaal steeg de consumentenschuld weer.

Het nemen van een lening is soms ook iets positief: het kan je helpen om je studie te behalen, te investeren in een huis of om je een buffer te bezorgen voor de kans op een onvoorziene financiële noodsituatie.

Of je een lagere maandelijkse betaling wenst om meer geld vrij te krijgen voor andere kosten, je lening sneller af wenst te betalen of om te kijken of je in aanmerking komt voor een lagere leenrente, er zijn tal van flexibele opties die je helpen bij het financiële doel dat je in gedachten hebt.

De laagste leenrente?Vergelijk de leningen van alle banken >

Verhoog of verlaag je schuld met een persoonlijke lening

Het is in meerdere situaties zinvol om je leningen samen te voegen tot een persoonlijke lening. Enkele populaire redenen waarom mensen kiezen om hun leningen samen te voegen:

  • Iedere maand slechts één betaling doen in plaats van meerdere kleinere leningen
  • Je kan mogelijk een lagere rente krijgen op een persoonlijke lening dan de rente van je credit-card, roodstand of bestaand doorlopend krediet. Rentes variëren natuurlijk geval per geval, maar het is nooit een slecht idee om je opties te checken.
  • Betaal je schuld sneller. In plaats van het minimale saldo te betalen, helpt een persoonlijke lening je een terugbetalingsplan te kiezen dat in je budget past, om je zo uit je de schulden te krijgen.
  • Het verlagen van je maandelijkse termijnbetaling: de meeste kredietverleners bieden de mogelijkheid om gedurende maximaal 10 jaar je financiering terug te betalen. Door een langere looptijd kun je je maandelijks termijn verlagen.

Herfinancier je hypotheek

Stilaan zijn de hypotheekrentes aan het stijgen, maar het is nog steeds heel interessant om je bestaande hypotheek over te sluiten. Oversluiten naar een lagere hypotheekrente zal je budget verbreden en je helpen te sparen of enkele van je andere doelen te financieren. Als je doel is om te besparen in de totale rente, is het voor jou waarschijnlijk interessant om je hypotheek te herfinancieren met een kortere looptijd. Zo betaal je ook nog eens je huis sneller af.

Overweeg om te investeren in je huis

Een persoonlijke lening kan de uitkomst bieden als je de waarde van je woning wilt verhogen. Aanpassingen aan je woning die het beste rendement op je investering bieden zijn onder andere: de renovatie van je keuken, zolder, kelder of badkamer.


Laat je niet ontmoedigen

Het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor de laagste leenrente of het hoogste bedrag dat een kredietverstrekker aanbiedt, maar met de juiste planning of budgettering kan je je ideale bedrag of tarief verbeteren.

Enkele tips om je krediet te verlagen en je kansen voor een verbeterde rente of hoger leenbedrag te verkrijgen:

  • Mis nooit een betaling. Je betalingsgeschiedenis maakt een groot deel uit van je kredietscore. Bekijk eventueel of je de betalingen kunt doen met automatische incasso, zodat je nooit een betaling mist.
  • Houd je oudste kredietfaciliteit: kredietverstrekkers gebruiken in samenwerking met BKR de geschiedenis van je lening om te voorspellen hoe je in de toekomst gaat betalen.
  • Stop nooit met jezelf op te leiden: leer alles wat je kunt over financiën en je schuld. Zo ga je sneller je schuld aanpakken en help je jezelf financieel vaardig te worden.

Wat zijn jouw beste manieren om je financiën te verbeteren? Laat het ons weten in een reactie.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct