Klantenbeoordeling 8.2/10

Geld lenen voor je vakantie? FX.nl

Geld lenen voor je vakantie is niet slim. Vakantie blijft (hoe erg je er misschien aan toe bent) een luxe. Toch kunnen er situaties ontstaan waarin een lening voor een vakantie van pas kan komen.  

Wij zullen je nooit adviseren om een lening af te sluiten voor een vakantie. In sommige gevallen kan het echter acute (geld)problemen oplossen of meer zekerheid bieden. Wij geven je enkele voorbeelden waarin een lening van pas kan komen:

  • Een financiële tegenvaller komt nooit gelegen, maar zeker niet vlak voor je vakantie. Wanneer je hierdoor je geboekte vakantie moet annuleren, is dit weggegooid geld. Beter kun je een persoonlijke lening afsluiten en het resterende bedrag op uw eigen tempo terugbetalen.
  • Je hebt je vakantie al geboekt, maar komt geld te kort om hier echt van te genieten. Dit is zonde. Een doorlopend krediet kan je net dat beetje extra geven om echt van je vakantie te genieten.
  • Je hebt voldoende gespaard voor de vakantie, maar bij noodgevallen kom je mogelijk geld tekort. Het idee alleen al kan een ongerust gevoel geven. Met een doorlopend krediet heb je altijd een bedrag achter de hand voor noodgevallen. 
  • Met een credit card heb je altijd geld achter de hand. Het nadeel is dat de rente op een credit card erg hoog is, gemiddeld 15%. Een doorlopend krediet is een goedkoper alternatief, met een actuele leenrente van 5,10%.

Tip: vergelijk voordat je een lening afsluit altijd de actuele leenrente.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct