Klantenbeoordeling 7.7/10

Geld lenen voor zelfstandig ondernemers voordeliger

Voor zelfstandig ondernemers wordt consumptief geld lenen goedkoper en bereikbaar. Dit is extra interessant door de huidige lage rentestand voor leningen.

Let op: de lening mag alleen gebruikt worden voor consumptieve doelen, dus bijvoorbeeld voor de aankoop van een auto, restschuldfinanciering of de verbouwing aan je eigen woning.

Zakelijk of consumptief financieren?

Het voordeel van consumptieve financiering is dat geld lenen voordeliger is dan dat je dit zakelijk moet gaan financieren. Hier liggen de rentetarieven regulier beduidend hoger dan voor particulier consumptief krediet.

Hiermee volgen kredietverstrekkers het voorbeeld van hypotheekverstrekkers en NHG. Per 1 december 2016 is hiervoor een pilot gestart met een ruimer acceptatiebeleid voor zelfstandig ondernemers. Hiermee is er voor hypotheken maatwerk onder NHG mogelijk.

Geld lenen voor ZZP-ers: mogelijkheden en voorwaarden

Freo is de kredietverstrekker die onlangs de acceptatievoorwaarden heeft aangepast.

Voorwaarden Freo

Consumptief krediet geld lenen voor ZZP-ers is wel gebonden aan strikte voorwaarden. De kredietmaatschappij zal regulier toetsen op basis van inkomen en maandelijkse lasten of de lening verantwoord is. Tevens zal er een BKR registratie geraadpleegd worden.

Mogelijkheden Freo

We hebben een uiteenzetting gemaakt van de mogelijkheden en de minimale eisen om in aanmerking te komen voor een regulier consumptief krediet voor ZZP-ers.Ondernemers kunnen rechtstreeks online eenvoudig een lening aanvragen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt en ontvang je bij acceptatie als klant een vaste lage rente.

Freo biedt enkel een persoonlijke lening voor ondernemers. Bij een persoonlijke lening heb je een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandbedrag. Zo weet je precies op voorhand waar je aan toe bent. Minimale eisen om in aanmerking te komen:


  • Je dient in het bezit te zijn van een koopwoning
  • Je dient minimaal 25 jaar of ouder te zijn
  • Bedrijf bestaat minimaal 3 jaar en is een van de volgende bedrijfsvormen: eenmanszaak, VOF of maatschap.

Voldoe je aan deze voorwaarden en wil je graag de mogelijkheden weten om consumptief geld te lenen, vraag eenvoudig vrijblijvend een offerte aan.

Zakelijk lenen

Wil je een zakelijke lening aanvragen om je werkkapitaal te vergroten?

Hier zijn ook diverse aanbieders actief in de markt die zowel kort als lang krediet aanbieden. Enkel sluit je hier dan de lening af op naam van je bedrijf in plaats van op persoonlijke titel.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct