Klantenbeoordeling 9.7/10

Geld lenen weer iets duurder en concurrentie daalt verder

Opnieuw verhogen twee kredietverstrekkers de rente. Daarmee wordt geld lenen weer duurder en daalt de concurrentie verder. Slecht nieuws voor de consument.

Geld lenen weer duurder geworden

In juli hebben opnieuw twee kredietverstrekkers hun rentes verhoogd. Bij zowel DEFAM als MoneYou is geld lenen vanaf deze maand duurder geworden. Voor Defam is het de tweede keer dit jaar dat de tarieven omhoog gaan.

Daarmee zet de trendbreuk die we eerder signaleerde door. Lange tijd was de trend voor de leenrente namelijk dalend. Sinds dit jaar stijgen de rentes voor consumptieve kredieten weer.

Concurrentie tussen kredietverstrekkers verder achteruit

Deze renteverhogingen zorgen er niet alleen voor dat geld lenen duurder wordt, ook loopt de concurrentie tussen kredietverstrekkers terug.


Tip: wie nog niet profiteert van de lage rente met zijn of haar huidige lening(en), kan deze oversluiten

Opvallende renteontwikkeling bij geld lenen

Dat geld lenen duurder wordt, is opvallend te noemen. De Europese Centrale Bank heeft namelijk nieuwe maatregelen aangekondigd die lenen juist goedkoper maken. Banken kunnen goedkoop aan geld komen om uit te lenen. Dit moet de bestedingen (en daarmee de economie) in de Eurozone aanjagen.

Bij hypotheken zien we wel dat de rente het beleid van de ECB volgt. De hypotheekrente is laag en daalt nog altijd verder. Ook is de concurrentiestrijd tussen banken deze maand heviger geworden.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct