Klantenbeoordeling 10.0/10

Geld lenen weer iets goedkoper

Geld lenen is in februari weer iets goedkoper geworden. Geldverstrekker Defam heeft de leenrente verlaagd voor het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Lage marktrentes

De gemiddelde rente voor een consumptief krediet is weer iets gedaald onder invloed van de crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank. De lage marktrentes werken niet alleen drukkend op de hypotheekrente, maar ook op de leenrente. Het gevolg: geld lenen is de afgelopen jaren goedkoper geworden.

Goedkoopste lening

Dit keer verlaagd Defam haar kredietrentes. Hiermee volgt de geldverstrekker het moederbedrijf ABN AMRO, dat al eerder de leenrente verlaagde. Defam biedt nu, naast Nationale Nederlanden en Interbank de goedkoopste lening in de markt.

Extra voorwaarden

De laagste leenrente van Defam is beschikbaar met het ‘premium’ product. Deze goedkopere lening stelt extra voorwaarden, onder andere aan de leeftijd en het inkomen van de aanvrager. Voldoe je hieraan dan is dit laagste tarief ook voor jou beschikbaar.


Voorwaarden aantrekkelijker

Naast dat geld lenen goedkoper is geworden, worden ook de voorwaarden voor een consumptief krediet aantrekkelijker. Zo is aflossen bij kredietverstrekkers gratis en stijgt de maximale leeftijd waarop je een lening kunt afsluiten.

Kosten consumptief krediet

Of een lening voordelig is, is van meer factoren afhankelijk dan enkel de leenrente. De volgende factoren bepalen mede de kosten van een consumptief krediet:

  • De hoogte van het leenbedrag.
  • Huur of koopwoning (i.v.m.onderpand).
  • Persoonlijke situatie (leeftijd, inkomen, kredietverleden)
  • Aanvullende verzekering

Actuele leenrente

Bekijk hier de actuele rente voor een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct