Gevolgen regeerakkoord voor jouw portemonnee

  Door: Roel 23862 keer gelezen
Gevolgen regeerakkoord voor jouw portemonnee

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

afschaffen wet hillen

de politiek heeft jaren het aflossen gepromoot; nu de wet hillen geleidelijk afbouwen resulteert in een ib verhoging; compensatie door lager ib tarief geldt voor iedereen doch de huiseigenaar wordt extra belast mede agv extreme toename woz waarde nav de huizengekte. jaren geen indexering van pensioen, hogere zorgkosten, inkomensafhankelijke alg.heffingskorting en ouderenkorting, afschaffen ouderentoeslag box3: leidt tot extreem koopkrachtverlies voor ouderen!

Afschaffen Wet Hillen

Afbouw gebeurt over zeer lange periode. Prima wetgever.

Afschaf wet Hillen

Dan wil,ik ook graag de betaalde boeterente terug ivm vervroegde aflossing van de hypotheek.
Ook wil ik graag het extra afgeloste deel zonder beperkingen terug, zodat ik dit vrij kan besteden

eigen woningforfait

Eerst iedereen versneld en vroeger laten aflossen om de hypotheekschuld te verlagen en dan als de woning bloot eigendom is mag je het woningforfait bij je inkomen optellen en er belasting over gaan betalen. Het hele zooitje van vvd, cda, d66 en cu zijn allemaal hoogst onbetrouwbaar zoals we al jaren weten van de politiek weg met dat zooitje.

prima commentaar

zo is het !

Eigen woningforfait

List en bedrog dat heeft weer gewonnen. De christelijke partijen hebben zich van hun vrome kant laten zien. De VVD is naar links gegaan en D66 doet altijd water bij de wijn om mee te regeren

afschaffen wet hillen

laat die maatregel voor de nieuwe gevallen gelden!!!!...gewoon kijken wie er met de aangifte van 2006 gebruik van kon maken en die behouden de vrijstelling...

wet hillen

Inderdaad, dat zou getuigen van een consistent overheidsbeleid, maar de waarheid is helaas anders.

vol vertrouwen de toekomst in.(slogan)

nou weinig vertrouwen; want wie liegt er nu? juist de politiek. voorbeeld: we gaan er allemaal per saldo iets op vooruit. na deze voorspelling kwam de mededeling dat we aan energie er gemiddeld per huishouden 75 euro meer aan uit moeten gaan geven!!!
laat maar, laatste keer geweest dat ik ben gaan stemmen.

Schijf

Begrijp ik het goed ga ik als 70 jarige ook het eerste tarief van 39.6 procent betalen en vervalt huidige 1e schijf ?

Schijf

Begrijp ik het goed ga ik als 70 jarige ook het eerste tarief van 39.6 procent betalen en vervalt huidige 1e schijf ?

Belastingtarieven

Waarom worden de belastingschijven voor AOW’ers nergens genoemd?

Re: Belastingtarieven

Beste heer of mevrouw Rensen en Voolstra,
Voor mensen die de AOW gerechtigde leeftijd hebben bereikt komt er een extra belastingschijf met een lager tarief. Zij leveren immer geen AOW bijdrage meer (zoals nu ook het geval is).
Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

belastingtarieven aow'ers.

antwoord was kort en duidelijk

De ouderenkorting gaat met € 160,- omhoog. De toeslag voor kinde

wanneer gaan deze wijzigingen in dan, in 2018?? en de aanrechtsubsidie of heffingskorting vervalt in 2024 toch? weer een teruggang in inkomen

Re: De ouderenkorting gaat met € 160,- omhoog.

Beste heer of mevrouw Danberg, voor een aantal maatregelen is niet gespecificeerd wanneer deze ingaan. Prinsjesdag 2017 is inmiddels geweest, dus de begroting voor 2018 ligt grotendeels vast. De verwachting is dat veel plannen de volgende Prinsjesdag worden begroot en in 2019 zullen ingaan. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

wijzigingen

En begrijp ik goed ,dat de maatregelen die ons geld kosten eerder ingevoerd worden dan de maatregelen die ons geld opleveren (2021 ).

geen koopkrachtverbetering in 2018

Voor de komende jaren word je een grote worst voorgehouden. Men spreekt iedere keer van voordelen in de inkomstenbelasting. Als die pas doorgaan in 2021 zal het effect van de opwaartse druk van diverse lasten nu zeker niet worden gecompenseerd. Waar blijven onze rekenmeesters in de Tweede Kamer. Je hoort ze niet over de effecten. Wellicht is het goed dat de echte koopkrachtplaatjes eens worden gepresenteerd.