Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Grens NHG-hypotheek stijgt in 2021 naar 325.000 euro

  Door: Roel 769 keer gelezen
Grens NHG-hypotheek stijgt in 2021 naar 325.000 euro

De kostengrens voor een NHG-hypotheek stijgt naar € 325.000,-. Dit betekent dat meer kopers volgend jaar in aanmerking komen voor de garantie en rentekorting.

De NHG-grens is nu nog € 310.000,-. Om de Nationale Hypotheek Garantie ook volgend jaar toegankelijk te houden, stijgt de kostengrens mee met de huizenprijzen. In 2021 kan voor een huis tot € 325.000,- een NHG-hypotheek gesloten worden.

Kies je voor een investering in energiebesparende maatregelen dan kun je volgend jaar tot € 344.500,- hypotheek krijgen onder NHG. Nu is dit nog € 328.600,-. De nieuwe kostengrens is vandaag bekend gemaakt door Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter de NHG.

Op zoek naar het beste hypotheekaanbod?Bereken vrijblijvend jouw laagste hypotheekrente >>>

Kosten voor NHG blijven gelijk

NHG kosten normen 2021

De premie voor een NHG-hypotheek blijft hetzelfde als dit jaar. Ook in 2021 betaal je eenmalig 0,7% over de hypotheeksom voor de garantie. Met de nieuwe kostengrens komt dit neer op maximaal € 2.275,- aan NHG-premie.

Vorig jaar werd de NHG-premie nog verlaagd, mede omdat minder aanspraak op de garantie is gemaakt. Door de huizenprijsstijging van de afgelopen jaren staan weinig huizen onder water.

Wel of geen nhg-hypotheek?

Een NHG-hypotheek biedt extra zekerheid voor huizenbezitters, zoals hulp bij betalingsproblemen. Ook kan onder voorwaarden een restschuld bij verkoop worden kwijtgescholden. Daarnaast bieden veel banken rentekorting als wordt gekozen voor NHG.

Vergelijk hier de laagste hypotheekrentes met en zonder NHG.

Ook zorgt de garantie ervoor dat een hypotheek sluiten eerder mogelijk is, zoals bij ondernemers of op latere leeftijd. Dit kunnen redenen zijn om voor de garantie te kiezen.

Laat je goed adviseren bij de keuze voor wel of geen NHG-hypotheek. De garantie is namelijk niet voor iedereen nodig. Kies je voor NHG enkel vanwege de rentekorting, dan moet dit natuurlijk opwegen tegen de kosten.

En omdat je in 2021 niet meer mag lenen dan de hypotheeksom, is meefinancieren in de hypotheek niet altijd mogelijk. Je betaalt de NHG-premie dan uit eigen zak.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.