Grenzeloos sparen in het buitenland

  Door: Roel 2671 keer gelezen
Grenzeloos sparen in het buitenland

Sparen in het buitenland was lang ingewikkeld en soms ook een beetje eng. Want kon je die onbekende bank met die mooie hoge rente wel vertrouwen? Hoe opende je snel een rekening en kon je in het Nederlands terecht?

Via nieuwe initiatieven van Raisin en Savedo spaar je veilig via een Nederlandse bank direct in Europese spaardeposito’s. Hieronder een aantal dingen die je over Europees sparen  moet weten:

Deposito met vaste looptijd

Je spaart in het buitenland via een deposito met vaste looptijd, waar de spaarrente vaak hoger ligt dan op een spaarrekening. Wat je inlegt krijg je aan het eind van de looptijd ook volledig teruggestort. De inleg plus uiteraard de opgebouwde rente.

Zijn de banken solide?

Natuurlijk ken je de verhalen ten tijde van de financiële crisis. Niet alle banken waren veilig en sommige vielen om. Sindsdien zijn in Europa de krediet- en toezichteisen fors aangescherpt. Alle Europese banken moeten aan deze strenge eisen voldoen, waardoor hun financiële stabiliteit wordt versterkt.

Depositogarantiestelsel in heel Europa

Ook het depositogarantiestelsel (DGS) is uitgebreid en versterkt. Daardoor kun je nu in elk Europees land – mocht het toch onverhoopt misgaan bij een bank - terugvallen op een vangnet van 100.000 euro¹ per bank per rekeninghouder. De productinformatie, risico’s en werking van het depositogarantiestelsel kun je lezen op de website van het betreffende spaarplatform.

Overal de euro

Je spaart in de meeste gevallen in Euro’s. Of dat nu in euroland Oostenrijk is of in Tsjechië. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over valutarisico’s of wisselkoersen.

Hogere rente in het buitenland

In het buitenland kun je vaak een hogere rente ontvangen dan in Nederland. Meerdere buitenlandse banken zijn op zoek naar spaargeld, betalen meer rente en willen graag betrouwbare Nederlandse spaarders als klant.

De grenzen zijn verdwenen

Door de verdere integratie van de Europese Unie en de eurozone werken banken veel sneller en eenvoudig samen en kunnen ze veel makkelijker informatie en formulieren delen. Een deposito in het buitenland is daarmee snel te openen.

Spaarrente

De hoogste spaarrente? Vergelijk alle rentes.

Deposito Sparen

Vergelijk alle deposito spaarrekeningen.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

deposito sparen ?

Graag aanvraagformulier en informatie over de rente

Re: deposito sparen?

Beste heer of mevrouw Pfeifer. Het aanvraagformulier en informatie over de rente van depositosparen in het buitenland via Binck, kunt u vinden in via de links in het artikel. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

Deposito garantie

Ik ben Nederlander, maar ben uitgeschreven en woon in Zuid Afrika. Ik hou een rekening aan bij de RABO op het adres van onze zoon in Utrecht. Ik zou graag een bedrag op een spaar rekening zetten die valt onder het deposito garantie stelsel om iets meer rente te ontvangen dan nu het geval is. Zijn er banken in Nederland waar dat mogelijk is?

Re: Deposito garantie

Beste heer Dekker, in dit overzicht kunt u opzoeken welke banken onder het depositogarantiestelsel. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)