Klantenbeoordeling 8.2/10

Hoe onafhankelijk is de zorgvergelijker van FX.nl?

Op FX.NL vergelijk je onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Graag leggen we je uit hoe we dit waarmaken.

Vraagtekens bij onafhankelijkheid

Uit recent onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM), blijkt dat niet alle vergelijkingssites onafhankelijk zijn. FX.nl vergelijkt zorgverzekeringen 100% onafhankelijk. Zo maken we deze claim waar.

Eenvoudig, volledig en transparant

FX.nl heeft als doel om de versnipperde informatie van alle aanbieders te bundelen en eenvoudig te presenteren. Eenvoud betekent dat we puur kijken naar de prijs. In het geval van de zorgverzekeringen is dit de premie. Daarbij zijn we transparant over ons verdienmodel.

We vergelijken alleen de zorgpremie

Op FX.NL vergelijk je alleen de zorgpremie. De afgelopen weken hebben we van alle zorgverzekeraars de zorgpremies genoteerd. Deze premies vergelijken we op basis van het eigen risico. De laagste zorgpremie staat bij ons altijd bovenaan.

FX.nl houdt het simpel. Zachte waarden zoals beoordelingen staan volgens ons een pure prijsvergelijking in de weg. Ook tonen we geen kortingen van zorgverzekeraars. Dit soort een-tweetjes tussen vergelijkers en aanbieders laten je nog niet de laagste zorgpremie zien.


Vergelijk de zorgpremies 2023 >

Samenwerking met zorgverzekeraars

FX.nl heeft met een aantal zorgverzekeraars een samenwerking. Hierin hebben we afgesproken dat wanneer een bezoeker van FX.NL doorklikt naar de website van deze zorgverzekeraar en overstapt, we hier een vergoeding voor ontvangen. Wel of geen samenwerking of de hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de op de positie van zorgverzekering in onze vergelijking.

Echt niet? Nee, in sommige situaties hebben we geen samenwerking met de zorgverzekeraar in de top 3, maar deze zorgverzekering tonen we wel.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Hoe onafhankelijk is de zorgvergelijker van FX.nl?".

  • Beste heer of mevrouw Voortman, AnderZorg staat wel in ons zorgpremie-overzicht. Dit jaar hebben we echter geen samenwerking met deze zorgverzekeraar. Het is dus nog mogelijk om via FX.nl een zorgverzekering van AnderZorg af te sluiten. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

   Beantwoorden
  • Naar aanleiding van uw reactie heb ik de rentetarieven van Centraal Beheer nog eens nagekeken. Deze zijn correct. Ook in ons spaarrente-overzicht (https://www.fx.nl/sparen) vergelijken we alleen de tarieven. Een eventuele samenwerking met de aanbieder heeft geen enkele invloed op de plaats in onze vergelijking.

   Beantwoorden
   • Beste heer Bernhard, Bedankt voor uw bericht. Op dit moment vergelijken we enkel de prijs van een basisverzekering. We houden bewust geen rekening met 'kwaliteit' omdat dit een pure prijsvergelijking in de weg staat. Hoe beoordeel je immers een kwaliteit als 'enkel digitaal aanvragen'? Voor de een is dit positief en de ander negatief. Volgende week komen we met een uitgebreide vergelijker waarin u ook op aanvullende voorwaarden kunt vergelijken. Daarmee kunnen we u beter van dienst zijn. Met vriendelijk groet, Roel van Oirschot (FX.nl)

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct