Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Hoe onafhankelijk is de zorgvergelijker van FX.nl?

  Door: Roel 11255 keer gelezen
Hoe onafhankelijk is de zorgvergelijker van FX.nl?

Op FX.nl vergelijk je onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Graag leggen we je uit hoe we dit waarmaken.

Vraagtekens bij onafhankelijkheid

Uit recent onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM), blijkt dat niet alle vergelijkingssites onafhankelijk zijn. FX.nl vergelijkt zorgverzekeringen 100% onafhankelijk. Zo maken we deze claim waar.

Eenvoudig, volledig en transparant

FX.nl heeft als doel om de versnipperde informatie van alle aanbieders te bundelen en eenvoudig te presenteren. Eenvoud betekent dat we puur kijken naar de prijs. In het geval van de zorgverzekeringen is dit de premie. Daarbij zijn we transparant over ons verdienmodel.

We vergelijken alleen de zorgpremie

Op FX.nl vergelijk je alleen de zorgpremie. De afgelopen weken hebben we van alle zorgverzekeraars de zorgpremies genoteerd. Deze premies vergelijken we op basis van het eigen risico. De laagste zorgpremie staat bij ons altijd bovenaan.

FX.nl houdt het simpel. Zachte waarden zoals beoordelingen staan volgens ons een pure prijsvergelijking in de weg. Ook tonen we geen kortingen van zorgverzekeraars. Dit soort een-tweetjes tussen vergelijkers en aanbieders laten je nog niet de laagste zorgpremie zien.

Vergelijk de zorgpremies 2020 >>>

Samenwerking met zorgverzekeraars

FX.nl heeft met een aantal zorgverzekeraars een samenwerking. Hierin hebben we afgesproken dat wanneer een bezoeker van FX.nl doorklikt naar de website van deze zorgverzekeraar en overstapt, we hier een vergoeding voor ontvangen. Wel of geen samenwerking of de hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de op de positie van zorgverzekering in onze vergelijking.

Echt niet? Nee, in sommige situaties hebben we geen samenwerking met de zorgverzekeraar in de top 3, maar deze zorgverzekering tonen we wel.

Dossier zorgverzekering 2020:

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

spaarrente

Probeert u met foutieve (hoge) vermelding van rentepercentage bij Centraal Beheer geld te verdienen?

Re: spaarrente

Naar aanleiding van uw reactie heb ik de rentetarieven van Centraal Beheer nog eens nagekeken. Deze zijn correct. Ook in ons spaarrente-overzicht (https://www.fx.nl/sparen) vergelijken we alleen de tarieven. Een eventuele samenwerking met de aanbieder heeft geen enkele invloed op de plaats in onze vergelijking.

Uw zorgpremie vergelijker is geen kwaliteits-overzicht

uw vergelijking op prijs is niet belangrijk, ik zoek een vergelijking op kwaliteiten b.v. in een spreadsheet, vergoedingen zoals fysio'behandelingen enz. uw vergelijking lijkt op auto's en dan een prijs er achter zetten maar zegt niets over de prestaties

Re: Uw zorgpremie vergelijker is geen kwaliteits-overzicht

Beste heer Bernhard, Bedankt voor uw bericht. Op dit moment vergelijken we enkel de prijs van een basisverzekering. We houden bewust geen rekening met 'kwaliteit' omdat dit een pure prijsvergelijking in de weg staat. Hoe beoordeel je immers een kwaliteit als 'enkel digitaal aanvragen'? Voor de een is dit positief en de ander negatief. Volgende week komen we met een uitgebreide vergelijker waarin u ook op aanvullende voorwaarden kunt vergelijken. Daarmee kunnen we u beter van dienst zijn. Met vriendelijk groet, Roel van Oirschot (FX.nl)

zorgverzekering

Alle zorgverzekeringen, waarom staat Anderzorg er dan niet bij.

Re: zorgverzekering

Beste heer of mevrouw Voortman, AnderZorg staat wel in ons zorgpremie-overzicht. Dit jaar hebben we echter geen samenwerking met deze zorgverzekeraar. Het is dus nog mogelijk om via FX.nl een zorgverzekering van AnderZorg af te sluiten. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)